1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zo gebruik je zo min mogelijk plastic in je huishouden
Zo gebruik je zo min mogelijk plastic in je huishouden

plastic verminderen

Zo gebruik je zo min mogelijk plastic in je huishouden

Maak jij je ook wel eens zorgen om de plasticsoep in onze oceanen? Zwerfafval in natuurgebieden? Uitpuilende vuilnisbakken op de hoek van de straat? Dat snappen we, dat doen wij namelijk ook. De impact van al dat plastic dat we gebruiken is niet niks voor onze wereld. Gelukkig zijn er een hoop dingen die we kunnen doen om ons gebruik van plastic te verminderen. Lees hier onze tips om plastic te verminderen. 

  • Lees ook: ALDI zet zelf ook flinke stappen om ons plastic verbruik te verminderen. Zo verpakken we onze bananen niet meer in plastic en doen we dat met meer groente en fruit. In dit artikel kun je hier alles over lezen!

1. Herbruikbare waterfles 

Nummer één om plasticafval te verminderen is het gebruiken van een herbruikbare waterfles. Het is fijn om altijd een flesje water bij de hand te hebben. Nog fijner is het wanneer die lege fles niet steeds tussen het afval belandt. Zoek een herbruikbare waterfles die je in de afwasmachine kunt stoppen. Zo voorkom je nare geurtjes en schimmelvorming. Tip: aluminium flessen zijn het meest duurzaam! 

2. Herbruikbare groentezakjes 

In de supermarkt kies je zelf hoe veel groente je mee naar huis wilt nemen. Alleen wil je natuurlijk niet dat je verse boontjes, kersen en tomaten elk in een aparte plastic tasje terecht komen. Door herbruikbare groentezakjes mee te nemen naar de supermarkt verminder je direct jouw plastic gebruik. Katoen zakjes of herbruikbare tasjes gemaakt van gerecycled plastic zijn ideaal voor het vervoeren van groente. 

tip

Blijft de prijssticker na het wegen niet goed op het herbruikbare tasje plakken? Plak deze dan op de achterkant van je boodschappenlijstje.  

tip

3. Je eigen bestek 

Wegwerpbestek is een grote vervuiler. Het is namelijk zeker niet iets wat je meerdere malen kunt gebruiken. Bovendien is de kans dat je vork of mes afbreekt tijdens de barbecue zo groot dat je vaak meer dan één bestekset per persoon gebruikt. Wie slim is draagt zijn eigen herbruikbare bestek met zich mee naar uitjes. Handig voor de camping, een picknick in het park of een barbecuefeestje. 

milkshake

4. Een herbruikbare boodschappentas 

Door je plastic boodschappentas in te ruilen voor een stoffen, herbruikbare tas, verminder je niet alleen plasticafval, maar bespaar je ook nog eens een hoop geld. Zo’n nieuwe boodschappentas bij ieder bezoekje aan de supermarkt is opgeteld een paar euro per maand. 

tip

Boodschappentassen komen in allerlei kekke kleuren en maten. Kies er één van gerecyclede visnetten en je hebt drie keer zo veel impact én een hippe tas!

tip

5. Hippe broodtrommel 

Een broodtrommel is niet alleen duurzaam, het is ook nog eens super hip! In plaats van iedere lunchpauze een kant-en-klare salade uit een plastic verpakking te kopen, of je boterhammen in een boterhamzakje te proppen, maak jij je eigen lunch thuis en neem je die mee naar je werk of school. Zo bespaar je ook nog eens op de kosten! 

Meer zoals dit:

creatief met lege flessen

Creatief met lege flessen: zelf woonaccessoires maken

Lege flessen? Lever ze niet meer in, maar maak er wat moois van. Met deze creatieve tips tover je allerlei soorten flessen om in een prachtige woonaccessoire.

Verder lezen
lunch onderweg

Van broodje tot salade: lunchideeën voor onderweg

Kun je wel wat nieuwe lunchideeën gebruiken? In dit artikel vind je alles voor onderweg: van wraps en broodjes voor de lunch tot lunchsalades en alles ertussenin.

Verder lezen
broodtrommel kind

7 leuke manieren om de broodtrommel van je kind in te pakken

Maak van de broodtrommel van je kind een avontuur met kleuren, vormpjes en verrassingen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch