Duurzamer verpakken?! Natuurlijk wel bij ALDI
  1. Startpagina
  2. Duurzamer verpakken?! Natuurlijk wel

Veel voedingsmiddelen zijn verpakt. Verpakkingen hebben een belangrijke beschermende functie voor de kwaliteit, voedselveiligheid, houdbaarheid, transport en opslag van het product. Maar verpakkingen hebben ook een impact op het milieu. Daarom maken we niet alleen onze producten milieuvriendelijker, maar kijken we ook of we onze verpakkingen tot een minimum kunnen beperken. En wanneer we verpakkingen gebruiken, streven we naar de best recyclebare verpakkingen of verpakkingen uit gerecyclede materialen zoals gerecycled karton of PET. Onze doelen zijn 20% minder verpakkingsmateriaal, 100% recyclebare, herbruikbare of composteerbare verpakkingen en ten minste 35% gerecycled plastic materiaal in 2025. Naast onze eigen doelstellingen, onderschrijven wij de doelstellingen van het CBL Brancheplan Duurzaam Verpakken en het Plastic Pact NL. Hieronder een overzicht: 

Verpakkingsdoelstellingen van ALDI

Per 1 mei 2023 introduceren we herbruikbare netjes bij het groente en fruitschap. In 2023 zullen de eenmalige plastic zakjes op die afdeling uitgefaseerd worden.

Behaalde resultaten bij ALDI

*Vanwege leveringsproblemen met de herbruikbare boodschappentas is de eenmalige boodschappentas tijdelijk weer beschikbaar. Wij hopen dit zo snel mogelijk op te lossen.

Meer weten? Kijk voor alle doelstellingen en resultaten in ons Internationale Duurzaamheidsverslag

Functie van verpakkingen

Verpakkingen hebben een belangrijke functie. Omdat er in het product vaak (veel) meer grondstoffen en energie gestoken is dan in de verpakking, levert het voorkómen van beschadiging en verspilling van producten de meeste milieuwinst op. Een product verpakken en goed gebruiken is beter voor het milieu, dan een onverpakt product (gedeeltelijk) weggooien omdat het beschadigd of bedorven is. Bij ALDI zijn we continue bezig de juiste balans te vinden tussen zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en de beste functionaliteit.

Duurzaam verpakken guideline

ALDI's International Recyclability Guideline (AIRG)

Een belangrijke bijdrage om ons doel van 100% recyclebare verpakkingen te bereiken is onze ALDI’s International Recyclability Guideline (AIRG). Deze is ontwikkeld door ALDI Nord in samenwerking met ALDI Süd en het Onderzoeksinstituut Cyclos-HTP (CHI). Het gebrek aan uniformiteit in sorteer- en recyclinginfrastructuren in de ALDI-landen leidt tot onzekerheid in  de hele waardeketen over welke verpakkingen het meest geschikt zijn voor het sluiten van materiaalkringlopen. Als wereldwijde retailer heeft ALDI behoefte aan duidelijkheid over de toestand van de recyclingmarkt voor verpakkingen in Europa en daarbuiten.

Aangezien dit gebrek aan transparantie een probleem is dat de hele waardeketen raakt, wil ALDI de geleerde lessen delen. De richtlijn is een aanbeveling voor leveranciers met informatie over individuele materialen en draagt ​​zo bij aan het creëren van duurzamere oplossingen. Het bevat ook gedetailleerde informatie over benaderingen voor ontwerpoptimalisatie van verschillende verpakkingstypes in termen van recycleerbaarheid.

CBL Verpakkingsrapportage

Tabel

Welke verpakking hoort in welke bak?  We kunnen ons voorstellen dat dit soms lastig is. Het hangt vaak ook af van de gemeente waarin je woont. Om je hierbij een handje te helpen, staat er een weggooiwijzer op onze verpakkingen. Dit is een hulpmiddel om verpakkingen op de beste manier weg te gooien. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk materiaal gerecycled wordt.

Welke verpakking mag waar?

Welke verpakking hoort in welke bak?  We kunnen ons voorstellen dat dit soms lastig is. Het hangt vaak ook af van de gemeente waarin je woont. Om je hierbij een handje te helpen, staat er een weggooiwijzer op onze verpakkingen. Dit is een hulpmiddel om verpakkingen op de beste manier weg te gooien. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk materiaal gerecycled wordt.

Afval logo
Afvalscheidingswijzer

Wil je meer weten? Via de afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal kun je alles vinden over welk afval in welke bak hoort. 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch