1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 11 lekkere en simpele salades voor bij de BBQ
11 lekkere en simpele salades voor bij de BBQ

Lekkere en simpele salade BBQ

11 lekkere en simpele salades voor bij de BBQ

Wil jij een lekkere en simpele salade bij de BBQ eten? Dat zit je hier aan het goede adres! Waar vroeger de BBQ alleen om het vlees of vis draaide, vul je die tegenwoordig ruimschoots aan met een lekkere salade of makkelijke maaltijdsalade, groente, fruit en brood. Het kan in de vorm van een paar blaadjes sla, plakjes komkommer en tomaat, ananas, augurk en uienringen voor bij de hamburger – of zo fris uit het handje. Maar je kunt ook een iets uitgebreidere salade bij de BBQ serveren. Wij geven je inspiratie met maar liefst 11 lekkere en simpele salades voor bij de BBQ, want het liefst sta je buiten, in plaats van in de keuken. Natuurlijk wel.

Makkelijke maaltijdsalades

Is het lekker warm buiten, maar ga je niet uitgebreid BBQ’en? De barbecue aansteken voor alleen een heerlijk kippetje of die perfecte (vega)burger kan natuurlijk net zo makkelijk. De grill- en rooksmaak die een barbecue geeft is uniek en bijzonder lekker. Eet erbij een makkelijke maaltijdsalade, waarvan je heel veel of weinig kunt eten, afhankelijk hoeveel je erbij peuzelt van de barbecue.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ salade en een maaltijdsalade? Bij een maaltijdsalade zit er een extra koolhydraatbron in, waardoor de salade veel meer vult. Denk aan de inmiddels befaamde pastasalade of de panzanella (brood)salade die zijn opmars maakt. De toevoeging van (zoete) aardappels, linzen, bonen, couscous, quinoa en rijst zijn ook lekkere opties. Hieronder een paar heerlijke suggesties in allerlei soorten en maten. 

Salades voor de BBQ met fruit: lekker én simpel 

Een trend die je steeds vaker ziet, is ook nog eens verbazend lekker: fruit in of bij de salade. Vooral bij een BBQ passen deze makkelijke salades perfect en dat is om één simpele reden: het is heerlijk fris. Vaak eet je tijdens het wachten op de lekkernijen van de BBQ veel brood met saus en kruidenboter, waardoor je al snel vol zit. Deze makkelijke salades met fruit geven een frisse toevoeging, zodat het allemaal iets minder zwaar op de maag ligt. Probeer één van de volgende recepten, je zult verbaasd staan van het resultaat!

salade meloen en ham

Makkelijke salades voor bij de BBQ (binnen 10 minuten!) 

De barbecue gaat meestal aan met mooi weer en dat betekent lekker eten én gezelligheid in de tuin, park of dakterras. Daar wil je bij zijn! Heel lang binnen in de keuken staan wil je dan waarschijnlijk niet. Het grote voordeel is dat veel salades heel makkelijk en snel te maken zijn. Kies voor voorgesneden sla en je bent nog sneller. We geven hieronder een aantal lekkere ideetjes voor makkelijke salades voor bij de BBQ die je binnen 10 minuten in elkaar zet! En ook nog verschrikkelijk lekker zijn, wat wil je nog meer?

Een lekkere en simpele salade voor bij de BBQ? Het kan nog sneller… 

Kokkerellen is heerlijk, maar soms komt het gewoon even niet uit. Geen probleem, in de winkel hebben we een uitgebreid aanbod van makkelijke maaltijdsalades, simpele salades, maar ook de lekkerste vis- tot kerrie, tot eier- tot vleessalades in het koelschap staan. En dat allemaal voor een lage prijs. Laat die zon en de barbecue maar komen!

Meer zoals dit:

BBQ spiesen om zelf te maken: 6x net even anders

BBQ spiesen om zelf te maken: 6x net even anders

Heerlijke BBQ spiesen om zelf te maken, wie wil dat nou niet? De traditionele barbecue gevuld met hamburgers, kipsaté en speklappen kennen we allemaal wel: bij ALDI doen we het net even anders!

Verder lezen
 Gezellig eten vrienden

Gezellig etentje met vrienden? 3 tips voor een relaxte avond

Je wilt gezellig een etentje met vrienden thuis, hoe pak je dat beste aan? Lees hier 3 essentiële tips voor een relaxte avond.

Verder lezen
bbq dip

Lekkere BBQ dips en kruidenboters om zelf te maken

De BBQ staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Vergeet de dipjes niet! ALDI heeft de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch