1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zelf lampionnen maken? 4 leuke ideeën

Zelf lampionnen maken? 4 leuke ideeën

lampionnen maken

Of je nu buiten in de tuin zit of binnen op de bank: sfeervolle verlichting, bijvoorbeeld in de vorm van een lampion, is altijd leuk om op tafel te hebben staan. Deze kan je heel makkelijk zelf maken! Waarom maak je geen lampion van gebruikte blikjes? Dit materiaal is hier erg geschikt voor en je kunt er heel wat moois van maken. Ben je benieuwd naar leuke ideeën om lampionnen te maken? Je checkt ze hieronder. 

lampionnen maken

Lampionnen maken voor binnen en buiten

Natuurlijk kun je lampionnen in de winkel kopen, maar waarom recycle je geen producten die je toch al in huis hebt? Heb je laatst nog een groot blik met soep of knakworsten geopend? Dan kun je zo’n blik goed gebruiken om er een of meerdere leuke lampionnen van te maken. 

Wat heb je nodig om lampionnen van blik zelf te maken?  

Voor alle lampionnen hieronder heb je dezelfde benodigdheden nodig, namelijk:

 • Lege blikken

 • Tape

 • Stift

 • Hamer

 • Spijkers

 • Scherp mesje

 • Waxinelichtjes

Bol lampionnen maken in 5 stappen 

Stap 1 
Om bol lampionnen te maken, breng je eerst tape aan de buitenkant van het blik aan. 

 

Stap 2 
Teken daarna de verticale strepen af, zet deze over de gehele lengte – met uitzondering van een halve centimeter bovenaan en onderaan. Deze strepen heb je nodig om een bol lampion te maken.  

 

Stap 3 
Snijd daarna de verticale strepen in met een scherp mesje.  

 

Stap 4  
Het enige wat je nu nog moet doen, is de bolling in het blik creëren. Zet hiervoor een houten plankje of een kurken onderzetter op de bovenkant van het blik en sla daar zachtjes op met een hamer. Je zal zien dat het blik inzakt en de bolling zichtbaar wordt. Aan jou de keuze hoe plat en bol je hem maakt.  


Stap 5 
Zet er nu een waxinelichtje in en klaar ben je! 

Lampion maken met een hartje in 4 stappen 

Stap 1

Wil je graag een lampion maken met een hartje? Breng dan tape aan de buitenkant van het blik aan en teken er een hartje op.  


Stap 2 

Vul daarna het blik met water en zet het een nachtje in de vriezer. Als het water ijs is geworden, dan kun je makkelijk gaten in de blikken slaan. Je zal doordat het blik bevroren is geen deuken krijgen. Hoe handig is dat?  


Stap 3 

Sla daarna de gaten in de vorm van het hartje in het blik, doe dit met een hamer en een spijker.  


Stap 4 

Laat het blik in warm water staan totdat het ijs gesmolten is. Droog het blik goed af, zet er een waxinelichtje in en klaar ben je. 

Lampion maken met kleine gaatjes in 5 stappen 

Stap 1

Een lampion met kleine gaatjes staat leuk in ieder interieur. Door de kleine gaatjes komt sfeervol licht. Als je zo’n lampion wil maken, dan breng je ook voor deze versie tape aan de buitenkant van het blik aan.  

 

Stap 2

Teken het gewenste patroon op de tape. Ga je voor gaatjes die dicht op elkaar staan of wat wijder uit elkaar? Aan jou de keuze.  

 

Stap 3

Vul het blik daarna met water en zet het in de vriezer.  

 
Stap 4

Sla op het aangebrachte patroon met een spijker gaatjes in het blik. 

 
Stap 5

Laat het water in het blik ontdooien, daarna kun je je lampion in gebruik nemen.

Lampion maken met je initialen in 3 stappen

Stap 1

Waarom maak je geen lampion met je initialen? Natuurlijk is het ook leuk om zo’n blik cadeau te doen aan je ouders, opa en oma of andere familieleden. Tape de gewenste initialen op het blik.  
 


Stap 2

Vul het blik met water en zet het in de vriezer. Maak daarna met behulp van een spijker en hamer de initialen in het blik.  

 

Stap 3 

Laat het ijs ontdooien en maak het blik goed schoon. Daarna kun je er een waxinelichtje in doen en neerzetten of inpakken als cadeautje.  

 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

pittenzak maken

Zo maak je zelf een pittenzak

Een pittenzak in bed is heerlijk voor koude nachten of pijnlijke spieren. Wist je dat je bovendien heel makkelijk je eigen pittenzak maakt?

Verder lezen
knutselen herfst

Herfstknutsels: knutselen met kinderen in de herfst

Herfstknutsels maken: het is een leuke activiteit voor het hele gezin. Ga samen met de kinderen het bos, park of de wijk in. Dan kun je daarna aan de slag met deze leuke knutselprojecten!

Verder lezen
ecosysteem

Maak jouw eigen ecosysteem in 4 stappen

Een plantenterrarium is een leuke activiteit voor het hele gezin. In deze vier simpele stappen maak je je eigen ecosysteem.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch