1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De lekkerste gerechten van kerstkliekjes
De lekkerste gerechten van kerstkliekjes

Kerstkliekjes

De lekkerste gerechten van kerstkliekjes

Kerst is voorbij, maar de koelkast staat nog vol met kerstkliekjes. De puinhopen zijn al opgeruimd, de vaat is schoon en ergens zijn we blij dat iedereen weer naar huis is, dus het is tijd om onszelf te verwennen met de kliekjes. Een bijkomend groot voordeel: dit mag je gewoon in je joggingbroek voor de tv opeten! Chillen maar…

Broodtaart van (kerst)brood

Vaak heb je nog restjes brood of kerstbrood over na de kerstdagen. Deze kliekjes kun je natuurlijk niet verloren laten gaan. Een broodtaart is dan ook een soort wentelteef in het groot, die je in de oven afbakt. Snijd het brood in blokjes en giet daar een mengsel van 3 eieren, 3 eetlepels melk, 4 eetlepels suiker en een snufje kaneel er overheen. Twintig minuutjes In de oven (180 graden) en afbakken maar. Uit het handje is het heerlijk, maar ook met een bolletje vanille-ijs is het goddelijk.

Kip of kalkoensalade

Heb jij uitgepakt deze kerst met een kip of kalkoen op tafel? Ten eerste hulde! Ten tweede is deze verschrikkelijk lekker de volgende dag, dus je hebt geluk. Maak hiervan een salade met een klein likje mayonaise en yoghurt, kerrie of paprikapoeder en een gesnipperd uitje. Je kunt ook voor een Libanese variant gaan met komijn en koriander. Belachelijk lekker en kost helemaal niks extra’s.

Flammkuchen van kerstkliekjes

flammkuchen

Een leuke tip, ook om samen met de kinderen te doen, is om van de kerstkliekjes een flammkuchen of pizza te maken. Met de handige pizzakit uit de winkel (inclusief saus) is dat een makkie! Beleg de pizza met de saus en daarna met de groente die je over hebt van het kerstdiner. Ook de left-overs van de kaasplank zijn hier perfect voor. Strooi wat geraspte kaas over het eindresultaat en de pizza kan de oven in. Met de kliekjes krijg je de leukste creaties!

Broodje gourmet

Weggooien doen we niet, dus zorg dat je de restanten vlees en groente van de gourmet hygiënisch opbergt in de koelkast. Tip: serveer tijdens de gourmet ieder soort vlees op een apart bordje, dan kan je het later nog goed gescheiden houden. Doe je dat, kun je de dag erna nog een lekker broodje Hollandse kogelbiefstuk met gebakken champignons, of een broodje kip met paprika maken. Maar misschien wel het lekkerste broodje en een guilty pleasure is een broodje slavink met een restje knoflooksaus en tomaatjes.

Tweede ronde

koekenpan

Het is geen geheim dat veel gerechten bij de tweede ronde opwarmen extra lekker worden. Denk maar aan bami, rijst, lasagne en stamppotten. Dit geldt natuurlijk ook voor vele kerstkliekjes. Bak ze dan wel in een goede koekenpan, zodat je overal een beetje een krokant korstje krijgt, wat het heel erg lekker maakt. Zo kan je de dagen na kerst nog even extra genieten van je eigen gemaakte lekkernijen! 

Meer zoals dit:

Grand dessert

7 tips voor een grand dessert met Kerst

Een dessertbuffet is een toffe manier om het kerstdiner af te sluiten. Wij delen 7 tips hoe je een grand dessert neerzet met kerst voor een klein prijsje.

Verder lezen
Overgebleven oliebollen

4 recepten met overgebleven oliebollen

Heb je geen idee wat je met de overgebleven oliebollen kunt doen na Oud & Nieuw? ALDI helpt je aan 4 lekkere ideeën!

Verder lezen
Gourmetstel schoonmaken

Zo maak je je gourmetstel in 4 stappen makkelijk schoon na Kerst

Gourmetten staat op nummer 1 voor het kerstdiner, maar dat schoonmaken is minder leuk. Met dit mini-stappenplan gaat jouw gourmetstel weer schoon de doos in.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch