MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

De lekkerste gerechten van kerstkliekjes

Kerst is voorbij, maar de koelkast staat nog vol met kerstkliekjes. De puinhopen zijn al opgeruimd, de vaat is schoon en ergens zijn we blij dat iedereen weer naar huis is, dus het is tijd om onszelf te verwennen met de kliekjes. Een bijkomend groot voordeel: dit mag je gewoon in je joggingbroek voor de tv opeten! Chillen maar…

Broodtaart van (kerst)brood

Vaak heb je nog restjes brood of kerstbrood over na de kerstdagen. Deze kliekjes kun je natuurlijk niet verloren laten gaan. Een broodtaart is dan ook een soort wentelteef in het groot, die je in de oven afbakt. Snijd het brood in blokjes en giet daar een mengsel van 3 eieren, 3 eetlepels melk, 4 eetlepels suiker en een snufje kaneel er overheen. Twintig minuutjes In de oven (180 graden) en afbakken maar. Uit het handje is het heerlijk, maar ook met een bolletje vanille-ijs is het goddelijk.

Kip of kalkoensalade

Heb jij uitgepakt deze kerst met een kip of kalkoen op tafel? Ten eerste hulde! Ten tweede is deze verschrikkelijk lekker de volgende dag, dus je hebt geluk. Maak hiervan een salade met een klein likje mayonaise en yoghurt, kerrie of paprikapoeder en een gesnipperd uitje. Je kunt ook voor een Libanese variant gaan met komijn en koriander. Belachelijk lekker en kost helemaal niks extra’s.

Flammkuchen van kerstkliekjes

Een leuke tip, ook om samen met de kinderen te doen, is om van de kerstkliekjes een flammkuchen of pizza te maken. Met de handige pizzakit uit de winkel (inclusief saus) is dat een makkie! Beleg de pizza met de saus en daarna met de groente die je over hebt van het kerstdiner. Ook de left-overs van de kaasplank zijn hier perfect voor. Strooi wat geraspte kaas over het eindresultaat en de pizza kan de oven in. Met de kliekjes krijg je de leukste creaties!

flammkuchen

Broodje gourmet

Weggooien doen we niet, dus zorg dat je de restanten vlees en groente van de gourmet hygiënisch opbergt in de koelkast. Tip: serveer tijdens de gourmet ieder soort vlees op een apart bordje, dan kan je het later nog goed gescheiden houden. Doe je dat, kun je de dag erna nog een lekker broodje Hollandse kogelbiefstuk met gebakken champignons, of een broodje kip met paprika maken. Maar misschien wel het lekkerste broodje en een guilty pleasure is een broodje slavink met een restje knoflooksaus en tomaatjes.

Tweede ronde

Het is geen geheim dat veel gerechten bij de tweede ronde opwarmen extra lekker worden. Denk maar aan bami, rijst, lasagne en stamppotten. Dit geldt natuurlijk ook voor vele kerstkliekjes. Bak ze dan wel in een goede koekenpan, zodat je overal een beetje een krokant korstje krijgt, wat het heel erg lekker maakt. Zo kan je de dagen na kerst nog even extra genieten van je eigen gemaakte lekkernijen!

koekenpan

Meer zoals dit: