1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Welke groenten mag een hond eten?

Welke groenten mag een hond eten?

groenten voor honden

Welke groenten mag een hond eten en welke niet? Het is een vraag die veel hondenbezitters hebben. Want hoe lekker jouw trouwe viervoeter zijn brokken ook vindt, een beetje afwisseling kan nooit kwaad. Lees hier welke groenten een hond allemaal mag eten.

Groenten voor honden: waarom geven?

In groenten zitten vitamines en bouwstoffen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse maaltje van jouw hond. Zo bevatten groenten vitamine C, vitamine K1, vitamine E en foliumzuur. Daarnaast zitten er in groenten veel vezels die goed zijn voor de darmen van je hond. Ook zorgen de vezels voor een betere vertering van het eten.

Hoeveel groenten kun je aan een hond geven? 

Wil je je hond groenten gaan geven, maar weet je niet hoeveel groenten dit dagelijks mogen zijn? Simpel: dit mag ongeveer tien procent zijn van wat een hond dagelijks eet. Eet je hond met gemak een halve kilo per dag? Hou dan vijftig gram groenten aan. Als je je hond groenten wil geven, kun je ze koken en daarna eventueel pureren. Zo worden ze goed verteerbaar. Geef je de groentes rauw? Dan worden de voedingsstoffen vaak niet goed in het lichaam van je hond opgenomen. 

groenten voor honden

Handige lijst: welke groenten mag een hond eten?

1. Spruitjes  

Spruitjes bevatten naast veel vezels en vitaminen ook antioxidanten. Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen en stimuleren een goede bloedsomloop. Geef je hond per keer twee tot vier spruitjes. Kook ze gaar en smullen maar! Let op: honden kunnen winderig worden van spruitjes, dus hou hier rekening mee. 

2. Wortels

Wortels zijn bij veel honden favoriet. Plus: ze bevatten vezels en vitaminen. Kook de wortels kort en snij ze in grove stukken. Je kunt ze aan je hond geven bij zijn normale eten, maar ook apart als snack. 

3. Sperziebonen

Sperziebonen zijn erg gezond en veel honden zijn er dol op. In sperziebonen zitten vitamine A, vitamine C, vitamine K, vezels, magnesium, mineralen en ijzer. Sperziebonen zorgen er ook voor dat een hond langer een vol gevoel heeft. Is het nodig dat jouw hond wat gewicht kwijtraakt? Dan zijn sperziebonen ook een goede optie om te geven. 

4. Spinazie 

Spinazie is erg gezond voor honden. Zo zit er vitamine A, vitamine B, vitamine C en vitamine K in. Daarnaast is spinazie ook rijk aan vezels en zit er calcium, ijzer en foliumzuur in. Het is goed voor het hart en de energie van je hond. Geef je hond spinazie zonder olie of kruiden, hak het fijn en roer het door z’n normale eten. Zeker weten dat hij het lekker vindt!

5. Zoete aardappel 

Zoete aardappelen bevatten veel vezels, vitamine C, vitamine B6 en vitamine A. Daarnaast zitten ze vol met calcium, ijzer en mineralen. Zoete aardappelen zijn goed voor de spieren en de huid van je hond. Ook zorgen ze voor een mooie volle vacht. Als je zoete aardappel voor je hond klaarmaakt, dan is het belangrijk om vóór het koken de schil te verwijderen. Deze is namelijk moeilijk verteerbaar. 

6. Witlof 

In witlof zit veel magnesium en kalium, wat goed is voor de spierfunctie en de bloeddruk van je hond. Wist je dat witlof daarnaast veel vitamine B1 en B2 bevat? Hier krijgt je hond lekker veel energie van. Kook de witlof goed en snij 'm in kleine stukjes. Je kunt witlof zowel bij het normale eten als snack geven. 

7. Knolselderij

Een groente als knolselderij is rijk aan kalium en foliumzuur. Dit is goed voor het zenuwstelsel, de spijsvertering en het energieniveau van jouw trouwe viervoeter. Stoom of kook de knolselderij en snij deze in kleine blokjes of reepjes – een hapje waar je hond zeker van geniet. 

Meer zoals dit:

denkspelletjes hond

5 denkspelletjes voor de hond om zelf te maken

Denkspelletjes voor honden?! Ze zijn er gek op! Geef ze het ultieme hondenspeeltje met deze zelfgemaakte denkspelletjes

Verder lezen
beste hondenvoer voor jouw hond

Wat is het beste hondenvoer voor jouw hond?

Welk hondenvoer kies jij voor jouw hond? ALDI legt graag uit waar je op moet letten bij het eten voor je trouwe viervoeter.

Verder lezen
hondentaart zelf maken

Zo maak je een hondentaart voor de verjaardag van je hond

Een hondentaart is zo gemaakt, met deze tips doe je het makkelijk zelf.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch