1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 6 tijdbesparende hacks voor een snellere ochtendroutine voor school
6 tijdbesparende hacks voor een snellere ochtendroutine voor school

ochtendroutine

6 tijdbesparende hacks voor een snellere ochtendroutine voor school 

Geen ochtendmens? Fan van de snoozeknop? Met deze tips voor een snellere ochtendroutine vergeet je nooit meer de lunchtrommel of huiswerk! Begin fris aan de dag met de juiste gewoontes. Of moeten we zeggen: de avond ervoor? 

Wij delen onze tips. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

snelle ochtendroutine

1. Begin de avond ervoor 

In de ochtend heb je maar beperkt tijd om jezelf klaar te maken. Daarom is het verstandiger om de avond van tevoren al zo veel mogelijk klaar te zetten en voor te bereiden. Daar bespaar je kostbare tijd mee op de ochtend zelf. 

Begin ‘s avonds bijvoorbeeld al met deze stappen: 

 • Je kleding klaarleggen

kleding klaarleggen
 • De lunch voorbereiden
kleding klaarleggen
 • Het ontbijt voorbereiden
kleding klaarleggen
 • Je tas inpakken
kleding klaarleggen
tip

Dit soort dingen zijn ook leuk om te doen samen met de kinderen. Maak er een speciaal momentje van, een spelletje wie als eerst de tas heeft ingepakt of laat de kinderen zelf hun outfit uitzoeken! 

tip

2. Een momentje voor jezelf   

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar de beste manier om je ‘s ochtends voor te bereiden op een goede dag is door even een momentje pauze in te lassen. Bijvoorbeeld door te genieten van een kopje koffie, even te mediteren of even lekker helemaal niks te doen. Door jezelf te dwingen vijf minuten niet te stressen, zul je zien dat je de rest van de dag minder stress ervaart! 

3. Geniet van het ontbijt 

Maak (vroeg) opstaan een stuk leuker door een heerlijk ontbijt klaar te zetten voor het hele gezin. Wie begint er nu niet met een lach op zijn gezicht als er heerlijke eieren, smoothies of vers afgebakken broodjes klaarstaan? Een lekker ontbijt hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Sommige ontbijtjes kun je ook makkelijk de avond van tevoren klaarmaken.  

ontbijten

4. Lunchprep  

Nu je toch staat te kokkerellen, doe je er goed aan meteen de lunch ook voor de (volgende) dag klaar te maken. Met verse snoepgroente, een handjevol noten en een lekker belegde wrap heb je zo een heerlijk maaltje voor de lunch klaar staan. 

lunchprep

5. Routine 

Goede gewoontes zijn een belangrijk onderdeel van een routine. Vooral in de ochtend maak je het verschil door consequent goede gewoontes te behouden. Dus vooral: meteen douchen, tandenpoetsen en aankleden. En niet: snoozen, TV kijken of last minute een banaan als ontbijt meegrissen. 

routine

6. Het hele jaar fris 

Een nieuw schooljaar of weer terug naar werk na een heerlijke vakantie, we gaan weer aan de bak! Als je iedere dag op tijd klaar wilt staan voor school of werk, dan kun je maar beter meteen goed beginnen. Als jij goed voorbereid aan je eerste school- of werkdag begint, is het makkelijker die goede gewoonte ook de rest van het jaar vol te houden.

Meer zoals dit:

agenda maken

Back to school: Zo maak je jouw eigen agenda (bullet journal)

Back to school! Dat betekent dat je weer een nieuwe agenda mag uitkiezen. Maak dit jaar je eigen agenda met ons stappenplan.

Verder lezen
eerste schooldag

Back to school: Zo bereid je je voor op de eerste schooldag

Vind je het ook zo spannend om weer naar school te gaan? Met de volgende tips bereid je je het beste voor op de eerste schooldag na de vakantie.

Verder lezen
Leuke traktaties voor kinderen op school

Trakteren op school? Leuke uitdeelzakjes en kinder traktaties

Mag jouw kind trakteren op school? Weet je niet zo goed wat? Deze uitdeelzakjes brengen de uitkomst.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch