1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Goede goedkope wijn: alles over rood, wit en rosé voor een lage prijs
Goede goedkope wijn: alles over rood, wit en rosé voor een lage prijs

goede goedkope wijn

Goede goedkope wijn: alles over rood, wit en rosé voor een lage prijs

De duurste wijnen hoeven niet altijd de beste te zijn en daarom ben je altijd op zoek naar een goede goedkope wijn. De zoektocht is soms lastig, omdat je door de grote hoeveelheid keuze niet meer welke fles je uit de schappen moet pakken. De wijnen van ALDI staan bekend op de goede kwaliteit én de leuke prijzen. Zo hebben wij 25 prijswinnende wijnen onder de 5 euro in ons assortiment, iets waar we best trots op zijn. Graag helpen we je op weg naar de beste wijnen voor een lage prijs!

ALDI’s wijn-matchmaker

Veel mensen zijn dol op een goede wijn, maar weten eigenlijk niet goed waar ze rekening mee moeten houden en waar ze op moeten letten in de supermarkt. Daarom heeft ALDI iets leuks voor je in petto: de wijn-matchmaker. Een heel eenvoudige tool waarbij je een paar stappen doorloopt en zo tot de juiste wijn voor jou komt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen ‘Een winnende wijn’ of ‘Een aanwinst voor het seizoen’. Maar ook: ‘Vol en krachtig’ of ‘Rond en soepel’. 

Goede goedkope rode wijn

Waar kun je het beste op letten bij de keuze voor een goede goedkope rode wijn? Uiteraard is het smaakgevoelig of jij een rode wijn goed vindt of niet. Wel kun je daarin al verschillende keuzes maken. Een paar dingen waar je op kan letten als je voor het schap in de supermarkt staat:

 • Houd jij van een soepele rode wijn of liever iets steviger?
 • Heeft de wijn een prijs gewonnen? In dat geval kun je stellen dat er veel liefhebbers van deze wijn zijn.
 • De druifsoort: ben jij liefhebber van Merlot, Cabernet Sauvignon of Shiraz? Door vaak te proeven, kom je als het goed is wel tot jouw favoriet.
 • Het land van herkomst: ook hier kun je weer kiezen voor specifieke smaken. Franse wijn, Italiaanse wijn, Chileense wijn… Door vaak de verschillende wijnen te proeven, weet jij steeds beter waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Bij ALDI vind je een groot assortiment van kwaliteitswijnen voor een laag prijsje. Benieuwd geworden? Je vindt hier het rode wijn assortiment van ALDI.   

goede goedkope wijn

Goede goedkope witte wijn

Ga jij eerder voor een witte wijn? Ook dan is er weer ruim keus wanneer je voor het schap in de supermarkt staat. Bij witte wijn is vooral de druif erg bepalend, en ook hier gaat het weer om smaak. Je meest bekende druiven:

 • Sauvignon Blanc: een frisse, droge druivensoort die vaak een zuurtje heeft. 
 • Chardonnay: een neutrale druivensoort, die veel kanten op kan gaan. Vaak is een Chardonnay wat voller van smaak, maar deze wijn kan ook fris zijn.

Ook witte wijnen zijn bij ALDI voor leuke prijsjes te verkrijgen. Bekijk hier het assortiment goede goedkope witte wijn van ALDI

Goede goedkope rosé wijn

Rosé is weer een ander verhaal. Veel mensen drinken rosé vooral met warm weer, wanneer ze zin hebben in een frisse drank. Tussen verschillende roséwijnen zit vaak veel verschil. De ene rosé wijn is heel droog, de ander juist weer erg zoet. Ook hierin dus aan jou de vraag: wat vind jij lekker? De rosé uit het zuiden van Frankrijk wint de laatste jaren aan populariteit. Goed nieuws: ALDI verkoopt verschillende Zuid-Franse rosé’s voor een laag prijsje

*ALDI verstaat onder prijswinnende wijnen alle wijnen in het assortiment die een prijs hebben gekregen of goed zijn beoordeeld. Bijvoorbeeld Omfietswijn, perswijn, medailles zoals de Berlin Trophy en Concours Mondial de Bruxelles en beoordelingen vanaf een 7 op een schaal van 10 bij De Grote Hamersma.

Meer zoals dit:

koken met belgisch bier

Koken met bier: 6 lekkere recepten met Belgisch bier

Ben jij een echte bierliefhebber? Dan zijn deze recepten je op het lijf geschreven!

Verder lezen
borrelplank

4x een lekkere borrelplank maken om met vrienden te delen

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrelplank? ALDI geeft je graag smakelijke tips om een leuke borrelplank te maken voor met vrienden.

Verder lezen
borrelplank hapjes

De lekkerste borrelplank hapjes: tapas om zelf te maken

Een heerlijke borrelplank of wat lekkere tapas op tafel: wie wordt er niet gelukkig van? ALDI geeft je graag wat tips voor lekkere borrelplank hapjes

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch