Wil je zelf wat wijnen proeven of gezellig met familie of vrienden? Hieronder een selectie van 8 wijnen waarbij de belangrijkste druivenrassen de revue passeren.
Voordat je begint met de proeverij bekijk hier eerst onze tips & tricks over hoe u wijn hoort te proeven.
Marlborough (Nieuw Zeeland) heeft het gewenste koele klimaat waarin de druiven langzaam rijpen. Dat zorgt voor zuivere, frisse en intens aromatische wijnen.
Wat ruik en proef je?
Citrus en groene appel in combinatie met tropische fruittonen zoals papaja.
Chardonnay maakt tijdens de rijping veel suikers aan die zorgen voor mollige, zachte wijnen. Niet al te intens aromatisch en daarom geschikt voor eiken houten fust rijping. Afkomstig uit Australië.
Wat ruik en proef je?
Nectarine en meloen, amandel en vanille en die typische roomboterbabbelaar die het gevolg is van het rijpen op (deels) eiken fusten.
Tip:
Proef en vergelijk wijn 1 met wijn 2. Ben je meer een Sauvignon Blanc of een Chardonnay fan?
De koning van de Elzas (Frankrijk) is vooral in Duitsland veel aangeplant. Typisch is zijn hoge zuurgraad wat voor knisperend frisse wijnen zorgt die wat langer bewaard kunnen worden.
Wat ruik en wat proef je?
Citrus en florale tonen in de geur. Zeer zuivere en opwekkende smaak (zuurtje) met wat groene appel en limoen.
De trots van Oostenrijk! Gruner veltliner heeft een bijzonder karakter; de typische kruidigheid die meestal wordt aangeduid als witte peper maakt de wijn authentiek. Bovendien kan de wijn dankzij die kruidigheid aan tafel zeer breed worden ingezet.
Wat ruik en wat proef je?
Een aroma van perzikachtig steenfruit en witte peper die beiden terugkomen in de frisdroge, krachtige smaak.
Niet alleen een prachtig fles, maar ook een grootse wijn. Deze Spaanse Castillo Mayor is een krachtige wijn met een mooi volle smaak. Gemaakt van 50 procent Tempranillo en 50 procent Garnacha waardoor deze wijn een kruidige en volle smaak heeft die stevig eindigt.
Wat ruik en wat proef je?
Deze rode wijn heeft een vol aroma van eikenhout en een prettige smaak van zwart fruit.
Doe de test:
serveer de wijn op 14 ºC en op 18 ºC en proef het verschil.
De absolute nr. 1 op het Nederlandse (rode) wijnschap. Die koppositie heeft hij te danken aan de zachte textuur. De wijn rond en zacht zonder echt drogend te eindigen.
Wat ruik en wat proef je?
Van framboos en pruimen tot zwarte bes in het aroma. Volronde smaak boordevol rijp zwart fruit.
Cabernet sauvignon heeft warmte nodig om goed te kunnen rijpen. Chili is daarom ideaal om cabernet te verbouwen. De druiven komen hier relatief eenvoudig tot de gewenste rijpheid. Extractrijke wijnen met veel keur en een krachtige smaak zijn het resultaat.
Wat ruik en wat proef je?
Bramen en zwarte bessen zijn karakteristiek voor het cabernet aroma. Stevige en volle smaak met zondoorstoofd zwart fruit.
Franse Syrah uit de Rhone streek is omgedoopt tot Shiraz in Australië. Deze druif is gek op de zon en heeft niet te veel water nodig.
Wat ruik en wat proef je?
Jamachtige zwarte fruittonen aangevuld met kruidige accenten typeren deze volle rode wijn.
Tip:
Bewaar eventuele hapjes voor na de proeverij! Zo kan je echt goed de verschillen tussen de wijnen proeven.
Meer weten over deze wijnen of benieuwd naar de rest van ons wijnassortiment? Klik hier.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van uw e-mailadres
Bevestiging van uw telefoonnummer
Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer