Authenticiteit, karakter, oogstjaar… Wijnproeven en het beoordelen van wijn lijkt soms heel theoretisch. Maar het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld. Met de volgende stappen kun je heel eenvoudig aan de slag.
• Kleurloos en helder
• Tulpvormige kelk en lange steel
• Vermijd geurtjes van theedoeken, karton en kast
• Serveer Champagne in een flûte
Kleur is belangrijk. Hier kun je aan aflezen of een wijn nog jeugdig is of eerder ontwikkeld. Jonge, droge witte wijn is bleek, lichtgeel met soms groene nuances. Naarmate de wijn ouder wordt krijgt hij steeds meer gelere tonen. Bij rode wijn loopt de kleur van paars en purper bij jonge wijnen, tot bruin en zelfs oranje bij oude wijnen.
Wals (de wijn rondjes laten draaien in het glas) de wijn even voor je ruikt. Tijdens het walsen komen de aroma’s beter vrij.
Tip: let op zuiverheid en intensiteit.
Houd de wijn een seconde of zeven in je mond. Slurpen mag!
Tip: let op frisheid, fruit en concentratie.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van uw e-mailadres
Bevestiging van uw telefoonnummer
Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer