Oude versus nieuwe wereld van ALDI

Oude Wereld – Nieuwe Wereld, zoek de verschillen

Bij wijn spreken we vaak over Oude Wereld en Nieuwe Wereld. Maar wat betekent dat eigenlijk? Waar komen die wijnen dan precies vandaan? Zijn er onderlinge smaakverschillen? We leggen het graag aan je uit.

Oude Wereld vs. Nieuwe Wereld

Wijnen uit de Oude Wereld zijn afkomstig uit de klassieke Europese wijnlanden. Denk hierbij aan Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Wijnen uit de Nieuwe Wereld komen uit de landen daarbuiten, zoals Argentinië, Australië, Chili, Nieuw-Zeeland, de VS en Zuid-Afrika.

Nieuwe-wereldwijnen

Nieuw wil echter niet zeggen dat deze landen pas sinds kort wijn produceren. Zo werd in Chili de wijnbouw al gestart door Spaanse kolonisten in de 16e eeuw. ‘Nieuw’ slaat hier op de smaak en stijl van de wijn. Zo zijn nieuwe-wereldwijnen over het algemeen wat voller, soepeler en uitbundiger van smaak. Vaak is de zuurgraad wat lager. Het zijn kortom makkelijk drinkbare wijnen.

Oude-wereldwijnen

Oude-wereldwijnen worden geproduceerd volgens een combinatie van tradities en moderne inzichten. De druivenrassen zijn bepalend voor de smaak van de wijn. Evenals het terroir waar ze vaak al eeuwenlang worden verbouwd. Denk aan wijnen uit de Franse Bourgogne en de Italiaanse Chianti-streek. Deze wijnen zijn wat zuriger en de aroma’s ingetogen. Je drinkt deze wijnen eerder bij het eten.

Het beste van twee werelden

Toch is de scheiding niet zo streng als hiervoor geschetst. De nieuwe- en oude-wereldwijnen groeien steeds meer naar elkaar toe. Zo experimenteren wijnproducenten van oude-wereldwijnen met innovatieve technologieën die de Nieuwe Wereld al veel langer gebruikt. Ook wordt het druivenras steeds vaker op het etiket vermeld. De Nieuwe Wereld gaat op haar beurt op zoek naar meer diepgang en variatie. Met druivenrassen die het beste bij het gebied en de grondsoort passen, worden er inmiddels mooie terroirwijnen gemaakt.  

 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch