Tempranillo

Tempranillo

Tempranillo is geliefd bij iedereen. Wijn gemaakt van deze Spaanse blauwe druif is doorgaans soepel en fruitig, met weinig zuur of zoet en een gemiddeld tannine-gehalte. De smaken van deze rode wijn zijn zacht en niet al te uitgesproken. De Tempranillo is daardoor zeer geschikt voor de borrel, om zó te drinken en de tijd te vergeten. Maar deze rode wijn doet het ook goed op de eettafel, zoals bij Spaanse tapas of een Italiaanse pasta. Ook is het een toegankelijke wijn voor beginnende wijndrinkers. Met een Tempranillo kan het eigenlijk nooit misgaan.

Tempranillo wijn, toegankelijk en fruitig

Tempranillo wijn is de trots van Spanje. Het Tempranillo druivenras komt van oorsprong uit de Spaanse La Rioja regio en vormt nog steeds de basis van de meeste Spaanse wijnen. De Tempranillo is een toegankelijke druivensoort. Wijnen van deze druif zijn licht en fruitig, met een smakenpalet dat uiteenloopt van tonen van rood fruit tot vijgen, kokos en vanille. De smaak hangt af van het klimaat waar de druif wordt verbouwd. Zo zorgt een koel klimaat voor meer zuren en tannines, en zal een Tempranillo wijn uit een warm klimaat zoeter en intenser van kleur zijn. Tempranillo rijpt graag op hout, wat voor meer ontwikkelde aroma’s zorgt in de wijn. Een houtgerijpte Tempranillo is te herkennen aan de kwalificaties ‘Reserva’ of ‘Gran Reserva.’ Zoals de Castillo Mayor Gran Reserva van ALDI, een Tempranillo waar de aroma’s van eikenhout uitspringen. Alleen de mooiste druiven worden geselecteerd voor deze Tempranillo wijn. Probeer hem bij ALDI.

De gemakkelijke Tempranillo druif

De Tempranillo druif is een vroeg rijpend druivenras. Tempranillo betekent dan ook ‘vroeg’ in het Spaans. Deze druif heeft een donkerblauwe kleur en een fijne dikke schil, wat de druif goed bestand maakt tegen schimmels. Dankzij zijn zachte smaak is de Tempranillo zeer geschikt om te blenden met andere druivenrassen, zoals de Garnacha en de Cabernet Sauvignon. Hoe dan ook, de Tempranillo blijft de koning van de Spaanse druiven. Zo’n 80% van de La Rioja wijnen wordt gemaakt van de Tempranillo druif.

Tempranillo van Aldi

Het assortiment Tempranillo wijnen van ALDI heeft voor elk wat wils. Voor de speciale gelegenheid selecteerden we de Castillo Mayor Gran Reserva, een eikenhout-gerijpte  Tempranillo die bij de Grote Hamersma als ‘Goed Getest’ uit de bus kwam. Een bijzondere wijn voor een weggeefprijs. Of kies voor onze lichtere Tempranillo’s, heerlijke wijnen geschikt voor elke dag. Gewoon bij ALDI.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch