Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc

De Sauvignon blanc, wie kent hem niet? De wijnen die dit druivenras voortbrengt zijn fris en fruitig, en geliefd bij een groot publiek. Het is niet voor niets dat de Sauvignon blanc is uitgegroeid tot een van de populairste witte druivensoorten ter wereld, samen met de Chardonnay. Zo groeit deze druif in Frankrijk, Chili, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. De Sauvignon blanc is een uitstekende tafelwijn, perfect voor vele wijn-spijscombinaties. Met een verfrissend glas Sauvignon blanc is elke zomermaaltijd een feest.

Sauvignon wijn, friszuur met tonen van gras

Sauvignon wijn heeft een typische smaak. De witte wijn van dit druivenras is doorgaans droog, fris en licht, met een medium tot hoge zuurgraad en tonen van appels, gras en kruisbessen. Ook fruitsoorten als citrusvruchten, perzik en ananas kunnen naar voren komen bij een Sauvignon. De unieke aroma’s van gras en kruiden dankt de Sauvignon aan de aanwezigheid van een stofje dat pyrazine heet, wat ook in groenten zit. Deze smaken zijn het duidelijkst aanwezig bij een Sauvignon uit koele klimaten. Bij Sauvignon uit warme gebieden zijn juist meer smaken van tropisch fruit te ontdekken, zoals bij Sauvignon wijn uit Nieuw-Zeeland. Drink een Sauvignon wijn wanneer die nog jong is, dan zijn de zuren op hun lekkerst.

De wilde Sauvignon druif

Een ‘blanke wilde’, zo noemden de Fransen de Sauvignon druif, omdat deze druivensoort ook graag in het wild groeit. De Sauvignon blanc komt van oorsprong uit Frankrijk, maar wordt tegenwoordig overal in de wereld aangeplant. Zo heeft Nieuw-Zeeland inmiddels de meeste Sauvignon druivenplanten ter wereld, waarmee het een van de lekkerste Sauvignons ter wereld produceert. Zoals de Spy Mountain Sauvignon van ALDI, een friszure, aromatische witte wijn die al jarenlang als ‘Goed Getest’ uit de bus komt bij de bekende Hamersma. De Sauvignon druif op zijn best.

Sauvignon van Aldi

ALDI biedt een uitgebreid assortiment van Sauvignons afkomstig uit uiteenlopende delen van de wereld. Zin in een intens fruitige, Nieuw-Zeelandse wijn? Of liever een klassieke Franse Sauvignon? Of wat te denken van een biologische Sauvignon blanc uit Spanje? Bij ALDI valt er elke keer weer iets nieuws te kiezen. Natuurlijk kiest ALDI alleen voor kwaliteit. Twee van onze wijnen zijn dan ook als Goed Getest gekwalificeerd door de Hamersma en De Lekkerste Omfietswijnen. De beste wijnen voor de laagste prijs: dat is ALDI. 

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch