Riesling

Riesling

Riesling is dé druif van de Duitse wijncultuur bij uitstek. De koningin van de druiven, zo staat dit druivenras daar ook bekend. De Riesling is een bijzonder veelzijdige druif, met een even rijk smakenpalet. Van heel zoet tot fris en droog, de Riesling kent vele gezichten. Wat ze met elkaar gemeen hebben, zijn de intens fruitige geuren en prettige zuren. Die kenmerken maken deze wijn de perfecte begeleider van een heerlijk etentje. Zo smaakt Riesling geweldig bij de pittige en kruidig gerechten uit de Aziatische keuken. Een Riesling maakt van elke maaltijd een speciale gelegenheid. 

Riesling wijn, een veelzijdige alleskunner

Bij Riesling wijn denkt men al snel aan zoete witte wijn. Maar dat is lang niet altijd het geval. De smaak van een Riesling loopt uiteen van zoet tot fris en droog. Dit hangt helemaal af van de regio waar de druiven gegroeid zijn, en van de werkwijze van de wijnmaker. Voor die laatste is het de kunst om de juiste balans te vinden tussen de fruitige, zoete tonen, en de zuren van de wijn. De meeste witte wijnen kunnen niet lang blijven liggen. Een Riesling vaart er juist wel bij als die een tijdje kan rijpen. Smaken die je bij een Riesling kan tegenkomen zijn appel, abrikoos, en zelfs een licht aroma van benzine bij de wat rijpere wijnen. Vreemd, maar wel lekker, vinden de kenners. Drink de Riesling koud uit de koelkast, rond de 8 graden. Dan komt een Riesling wijn het meeste tot zijn recht.

De lange traditie van de Riesling druif

De geschiedenis van de Riesling druif gaat ver terug. Al sinds de 15e eeuw wordt melding gemaakt van de Riesling druif, die zijn oorsprong vindt aan de oevers van de Duitse Rijn en in de Franse Elzas. Tegenwoordig wordt de Riesling ook aangeplant in Oostenrijk, Australië en de Verenigde Staten. En zelfs in Nederland is de Riesling in opkomst. De Riesling druif groeit het liefst in een koel klimaat, omdat de druiven lang de tijd nemen om te rijpen. Die lange rijping zorgt ervoor dat de zuren in de wijn zich goed kunnen ontwikkelen. Inderdaad, geduld is een schone zaak.

Riesling van Aldi

Een goede Riesling hoeft niet veel te kosten. De droge Riesling van ALDI is zacht geprijsd en van de gebruikelijke topkwaliteit. Dat vindt de Grote Hamersma ook, die de wijn in 2019 en 2020 als ‘Goed Getest’ kwalificeerde. ‘Rins, lente vrolijkheid, appelkrak en een lentefrisje,’ aldus Hamersma. Daar kan ALDI het alleen maar mee eens zijn. Riesling van ALDI maakt kwaliteit toegankelijk voor elke portemonnee. 

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch