Pinot Noir

Pinot Noir

Pinot Noir is een bijzonder druivenras. Deze blauwe druif komt oorspronkelijk uit de Franse Bourgogne, maar wordt ook in vele andere wijnregio’s in de wereld aangeplant. Zo komen er ook goede Pinot Noirs uit Duitsland, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Australië. Pinot Noir geeft over het algemeen soepele rode wijnen met tonen van kersen, aardbeien en zelfs viooltjes. Maar ook aardse en kruidige smaken komen voor. Pinot Noir wijnen zijn op hun best wanneer ze jong worden gedronken. Dan komen de subtiele geuren en smaken van Pinot Noir het meest tot hun recht.

Pinot Noir wijn: geurig en vol fruit  

Pinot Noir wijn is de ster van de Franse Bourgogne. De druif gedijt hier goed dankzij het koele klimaat en de kalkrijke bodem, een ideale combinatie voor de gevoelige Pinot Noir druif. Het resultaat is een sappige, lichte wijn vol fruit en aardse smaken. Maar ook uit andere regio’s komen fantastische Pinot Noirs. Zoals uit Duitsland, waar deze wijn Spätburgunder heet. Pinot Noir wijnen staan bekend om hun heerlijke geuren. In hun jonge jaren ruiken ze naar aardbeien en ander rood zomerfruit. Wanneer ze iets meer op leeftijd zijn, dan geuren ze naar pruimen en komen de aardse smaken meer naar voren. De wijn is heerlijk als aperitief en begeleider van gerechten met paddenstoelen, of een lekkere entrecote. Een Pinot Noir wijn is altijd een succes. Probeer deze wijn bij ALDI, natuurlijk voor de gebruikelijke zachte prijs.

De veeleisende Pinot Noir druif

De Pinot Noir druif is niet de makkelijkste druif. Het verbouwen van dit blauwe druivenras is nogal een opgave. Pinot Noir groeit het liefst in een koel klimaat, zodat de druiven de tijd hebben om hun complexe smaken te ontwikkelen. Maar omdat de druiven vroeg uitlopen, maakt ze dat ook gevoelig voor lentevorst. Daarbij groeit de Pinot Noir als een compacte tros druiven met dunne schilletjes. Hierdoor is de druif slecht beschermd tegen schimmels. Het is dus goed opletten voor de wijnmaker. Maar de Pinot Noir druif is die moeite allemaal waard. Daar zullen alle wijnliefhebbers het mee eens zijn.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch