Pinot Grigio

Pinot Grigio 

Pinot Grigio is een publiekslieveling. Deze overwegend droge witte wijn is met zijn frisse en fruitige karakter de perfecte begeleider van een aperitief of zomerse maaltijd. De wijn komt van oorsprong uit de Franse Bourgogne, waar die bekend staat als Pinot Gris. Tegenwoordig komt de meeste Pinot Grigio uit het noorden van Italië. Zoals onze Pinetta, een licht kruidige droge witte wijn met tonen van citrus en perzik. Pinot Grigio wijnen zijn doorgaans soepel van textuur, met duidelijk aanwezige fruitsmaken. Serveer de Pinot Grigio lekker koel, dan smaakt hij op zijn best.

Waar komt de Pinot Grigio wijn vandaan?

Pinot Grigio wijn wordt gemaakt van het gelijknamige druivenras. Anders dan bij druivensoorten als Riesling en Sauvignon Blanc, die een karakteristieke smaak hebben, is de smaak van een Pinot Grigio wijn sterk afhankelijk van de regio waar de druiven groeien en de wijze waarop de wijn gemaakt wordt. Zo is een Franse Pinot Gris vaak iets zoeter van smaak met tonen van appel, peer, bloemen en specerijen, terwijl een Italiaanse Pinot Grigio frisser en droger is, met tonen van mineralen. Ook de kleur van de wijn varieert naargelang het klimaat. Van goudgeel of rosé, tot donkere kleuren in warme gebieden. In Italië komt de meeste Pinot Grigio uit de regio Veneto, waar de wijn lichter en witter van kleur is. Inderdaad, Pinot Grigio wijn kent vele gezichten.

De grijsblauwe Pinot Grigio druif

De Pinot Grigio druif is een vreemde eend in de bijt. Anders dan de meeste witte druivensoorten, heeft deze druif geen blanke, maar een grijsblauwe schil. Grigio betekent dan ook grijs in het Italiaans. Al kunnen aan één tros ook druiven met een rode, groene of paarse kleur hangen. De meeste Pinot Grigio wijnen zijn wit, maar bij volledige rijping van de druiven in warme gebieden ontstaan wijnen met een diepere kleur. De druiven gedijen het best in koelere wijnklimaten, waar de zuren zich goed kunnen ontwikkelen. Zoals in Veneto, waar de Pinot Grigio druif van onze Pinetta wijn groeit, met als resultaat een frisse en fruitige wijn.

Pinot Grigio van ALDI

Een Pinot Grigio van Aldi is de beste begeleider van een zomers etentje met vrienden of familie. Probeer onze Pinetta, een witte wijn uit Venetië met een fris zuurgehalte en citrussmaken. Serveer hem koud, op zo'n 7 graden. Heerlijk met een plankje Italiaanse hammen en kazen, of bij een lichte zomermaaltijd met zeevruchten. Echt Italiaans genieten, voor de bekende lage ALDI-prijs.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch