Palomino

Rodiaz Medium Dry Sherry van ALDI
Rood vol en krachtig
3.79
0.75-l-Per fles liter = 5.05
Rodiaz Medium Dry Sherry
Rodiaz Medium Dry Sherry
Rodiaz Fino Pale Dry Sherry van ALDI
Wit fris
3.79
0.75 l l = 5.05
Rodiaz Fino Pale Dry Sherry
Rodiaz Fino Pale Dry Sherry

Palomino

De Palomino druivensoort is dé perfecte druif voor sherry. Deze witte druif groeit in de regio rondom Jerez de la Frontera in het Spaanse Andalusië. Niet elke druif is geschikt voor sherry. De Palomino heeft een neutrale smaak met lichte citrusaroma's, waarmee die de ideale basis vormt voor een complexe sherry. Daarbij gedijt dit druivenras goed op de kalkrijke bodem van het zonnige en droge Andalusië. Het resultaat is een prachtige wijn met een unieke smaak. De druif wordt vooral gebruikt voor de productie van droge sherry, zoals de verfijnde Pale Fino variant. Ook de populaire Medium Dry sherry is gemaakt van de Palomino druivensoort.

Palomino druif

De Palomino druif is de basis van droge sherry's uit Jerez. Meer dan 80% van alle sherry's komt van de Palomino druif. Voor de zoete sherry-varianten worden de Moscatel en Pedro Ximénez druiven gebruikt. De Palomino sherry kent twee stijlen, afhankelijk van de bodemsoort en het sherry-procedé. Voor de verfijnde Fino sherry worden oudere wijnstokken van de kalkbodem geselecteerd, terwijl voor de robuustere Oloroso variant ook druiven van kleibodems worden gebruikt. Daarna besluit de wijnmeester welk procedé de sherry zijn karakteristieke eigenschappen geeft. Van een delicate Palo Fino tot een krachtige Medium Dry: met de Palomino druif kan het niet misgaan.

Sherry 

Sherry is een versterkte wijnsoort uit de regio rondom de stad Jerez de la Frontera, in het zuiden van Spanje. 'Wijn uit Jerez,' noemen de Spanjaarden het simpelweg. De Engelsen verbasterden dat tot 'sherry,' zoals de wijn in de rest van de wereld bekend staat. Anders dan met gewone wijn, rijpt sherry met een uniek systeem van vaten waarin wijnen van verschillende jaren met elkaar gemengd worden. Bij de droge sherry's gebeurt nog iets bijzonders: Dankzij de zilte zeewind ontstaat een gistingsproces dat 'flor' wordt genoemd. Hierdoor ontwikkelt de wijn zijn karakteristieke lichte kleur, met droge, amandelachtige en zilte smaken. De zoetere en robuustere soorten rijpen zonder deze 'flor', wat weer hele andere sherry oplevert.

Sherry van ALDI

Ga voor een bijzondere smaakbeleving met de Palomino sherry's van Aldi. Zoals de droge Pale Fino, heerlijk met een Spaanse tapa of een stukje kaas. Of de halfzoete Medium Dry, lekker als aperitief. Sherry van hoge kwaliteit, voor de bekende ALDI-prijs.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch