Geschiedenis van ALDI
De geschiedenis van Steenbrugge

De roemruchte geschiedenis van Steenbrugge

 

Elk goed bier heeft een verhaal. Elk verhaal heeft een held. Maak kennis met Sint Arnoldus, beschermheilige van de bierbrouwers. Vermoedelijk heeft hij in de donkere middeleeuwen vele levens gered door zijn parochianen aan te moedigen bier te drinken in plaats van vervuild water. Een beslissing die hem niet alleen zijn heiligheid opleverde, maar waardoor ook een bier ontstond dat ter ere van hem werd gemaakt.

 

In 1898 werd het bier Steenbrugge voor het eerst gebrouwen in de abdij van Steenbrugge, ook bekend als de Sint-Pietersabdij van Brugge. De locatie van de abdij, die in 1084 door Arnoldus is gesticht, verklaart de naam die het bier nog steeds met trots draagt.

 

Dat de Bruggelingen erg trouw zijn aan hun lokale bier, bleek wel toen de productie van het Steenbrugge-bier werd stopgezet tijdens de Eerste Wereldoorlog. De lokale bevolking kwam in opstand door de straat op te gaan en de abdij te overtuigen om de brouwerij opnieuw te laten starten. En dat gebeurde!

 

abdij

De traditie zet zich voort bij PALM Belgian Craft Brewers ...

In 2003 werden de rechten voor het brouwen van het abdijbier Steenbrugge overgedragen aan PALM Belgian Craft Brewers. Maar alleen nadat PALM plechtig had beloofd het originele recept te gebruiken en een deel van de opbrengst te blijven schenken aan de humanitaire projecten van de abdij. Een belofte die ze tot op de dag van vandaag nakomen.

Ieder jaar schenkt Palm Belgian Craft Brewers voor elke verkochte hectoliter 'royalty's' aan de humanitaire projecten van de abdij.

traditie Steenbrugge

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch