Koffiekwaliteit

Schepje met koffiebonen op tafel – koffiekwaliteit van ALDI
Qualitätssicherung

Koffie heeft zich ontwikkeld tot één van de meest favoriete dranken in Nederland. Per dag wordt er gemiddeld 6,5 miljoen liter koffie geconsumeerd, dat is op jaarbasis circa 150 liter koffie per persoon (bron: Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT)).

Wereldwijd is koffie één van de belangrijkste handelswaren. Om eersteklas kwaliteit koffie aan te bieden, is het proces ontzettend belangrijk. Dit geldt voor alle stappen in de productieketen en begint direct bij het verbouwen van koffie op de plantages. Verder is het belangrijk om te kijken naar een milieuvriendelijk productieproces voor het verwerken van de ruwe koffie, de samenstelling en regelmatige controle van de smaakprofielen en bijvoorbeeld goede opslag en de juiste productverpakkingen.

ALDI is overtuigd van de uitstekende kwaliteit van haar koffieproducten en heeft de afgelopen jaren de verwerking van ruwe koffie in de branderijen die exclusief voor ALDI produceren, geperfectioneerd. Wij kopen onze ruwe koffie uitsluitend via geselecteerde koffie importeurs in de beste teeltgebieden van de wereld. De ervaren koffie-experts in deze branderijen stellen alle ALDI koffie nauwkeurig samen door voor elk individueel product de juiste kwaliteit grondstoffen bij elkaar te brengen. Zo bieden wij onze klanten een betrouwbare en heerlijke smaakbeleving.

Net als bij een goede wijn, hangt de kwaliteit van de koffie af van goede grondstoffen, vakkundige oogst en bereiding, een behoedzaam transport en de best mogelijke verwerking van de koffiebonen. Alleen als alle productiestappen gepaard gaan met strenge kwaliteitscontroles, zal het koffieproduct een uitstekende smaak bereiken. Om dit te garanderen, ondergaat de koffie voor onze Barissimo-producten voortdurend intensieve kwaliteitscontroles; van de teelt tot het eindproduct.  

De ruwe koffie voor de ALDI-merken is nu al exclusief afkomstig van geselecteerde koffie-importeurs uit 's werelds beste teeltregio's: uit Midden- en Zuid-Amerika (o.a. Brazilië, Honduras, Peru en Colombia), Oost-Afrika (o.a. Kenia en Ethiopië) en Azië (o.a. Vietnam en India). De verschillende soorten bonen zijn samengesteld in een melange exclusief voor ALDI, om de beste kwaliteit en een unieke smaakervaring te bereiken. 

Het branden van de koffiebonen is een complex proces en is vormend voor de smaak van de koffie. Afhankelijk van de boon en het mengsel worden de brandduur en -temperatuur individueel aangepast aan het betreffende koffieproduct.

Om expertise en ervaring te bundelen, wordt al bijna 50 jaar in beproefde branderijen exclusief koffie gebrand voor de eigen merken van ALDI. Daarbij ligt het geheim van de kwaliteit van de koffie o.a. in de ervaring van de koffieteler, de brandmeester en in de individuele samenstelling van de boonsoorten.

Alle voor ALDI geproduceerde koffieproducten worden continu gecontroleerd door onafhankelijke controle-instanties. Een intensieve beoordeling van het uiterlijk, de geur, het vochtgehalte, de dichtheid en de kwaliteit van de boon worden zowel bij de levering van de grondstoffen uitgevoerd, als bij de dagelijkse proeverijen van de bereide koffieproducten via uitgebreide smaaktesten. Dankzij dit gesloten kwaliteitsborgingssysteem kunnen grondstoffen die niet aan de strenge eisen van ALDI voldoen, direct worden verwijderd. Regelmatig bewijzen producttesten, zoals de Stiftung Warentest, de uitstekende kwaliteit van de koffieproducten van ALDI. 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch