Koffie

Tussen de groei van de koffieplant en het verse kopje koffie vindt een veelvoud aan productiestappen plaats. Het begint al bij de teelt van de koffiestruiken; dit is een belangrijke en uitdagende fase, omdat het klimaat en de zorg bepalend zijn voor de smaak en de kwaliteit van het eindproduct. Ook het roosteren van koffiebonen vereist veel zorg, geduld en ervaring. Deze kennis wordt verwerkt in ons eigen koffiemerk "Barissimo", waarvoor ervaren koffiedeskundigen individuele melanges produceren exclusief voor ALDI.

koffiebonen in het productieproces - de wereld van ALDI koffie

Koffie branden

Het branden van koffiebonen is een complex proces en erg belangrijk voor de heerlijke smaak van onze koffie.

Verder lezen
koffiebonen en een koffieplantje - ALDI

De koffieteelt

Benieuwd hoe onze koffie geteeld wordt? Klik dan verder en vind uit waar onze koffie vandaan komt.

Verder lezen
Schepje met koffiebonen op tafel – koffiekwaliteit van ALDI

Koffiekwaliteit

Om de goede smaak van onze koffie te garanderen worden er voortdurend kwaliteitscontroles uitgevoerd.

Verder lezen
Koffiebonen in verschillende processen - ALDI

Onze koffiemerken

Onze koffiemerken Markus en Moreno bieden voor elke smaak het perfecte kopje koffie.

Verder lezen

ALDI koffie

Een kop ALDI koffie is een kop dampend genot. Geniet van onze eigen koffiemerken ‘Markus’ en ‘Moreno’. Deze koffiemelanges zijn exclusief voor ALDI samengesteld en geproduceerd door ervaren koffiedeskundigen. Zo garanderen wij een hoge kwaliteit en de perfecte smaak. Voor velen is de kop koffie in de ochtend een manier om goed wakker te worden. Een moment van rust om de dag te starten. Bovendien is het een teken van gezelligheid. De term ‘koffietijd’, om half drie ’s middags, is niet voor niets een bekend fenomeen. Met een lekker koekje erbij vormt koffie een moment om even bij te kletsen. Thuis op de bank of op het werk, ALDI koffie hoort erbij.

Genieten van ALDI koffie

Geniet van ALDI koffie. Uit de koffiemachine met bonen of juist uit de Dolce Gusto of Nespresso. Het koffiemerk ‘Moreno’ is namelijk verkrijgbaar in koffiepads, koffiecups, koffiebonen en oploskoffie. Binnen elk type is er de keuze tussen verschillende smaken en sterktes. Ga voor de lungo crema met een lekker schuimlaagje of kies voor de stevige ristretto. Voor het traditionele koffiezetapparaat is er de filterkoffie van ‘Markus’. Kies voor rood, goud, cafeïnevrij, dark roast of biologische Fairtrade filterkoffie. Voor elke variant worden hoogwaardige Arabicabonen gebruikt. Kortom: voor ieder is er de passende versie van ALDI koffie.

ALDI koffiebonen: met zorg geselecteerd

ALDI koffiebonen worden met zorg geselecteerd. Dit om de perfecte smaak en de hoogwaardige kwaliteit van de koffie te garanderen. De koffiebonen van ALDI komen onder meer uit Midden- en Zuid-Amerika, Oost-Afrika en Azië. Koffiebonen groeien aan de koffieplant. Er zijn twee soorten planten. Aan de Arabica-plant groeien koffiebonen die wat milder van smaak zijn. Aan de Robusta-plant groeien vooral bonen met een stevige smaak. Aan een koffiestruik groeien koffiebessen die rood van kleur zijn. In iedere koffiebes zitten meestal twee koffiebonen. Dit is de basis van iedere lekkere koffie en met deze koffiebessen start het productieproces tot ALDI koffiebonen.

Hoe wordt koffie gemaakt?

Hoe wordt koffie gemaakt? Het totale koffieproces van de koffiestruik tot het dampende kopje zwart goud, is behoorlijk uitgebreid. Er volgen verschillende productiestappen en daarnaast heeft het klimaat en de zorg van de koffieplanten ook een grote invloed. Na de oogst van de roodgekleurde koffiebessen volgen er verschillende stadia van zuivering. De koffiebonen worden uit de bessen gehaald en gefermenteerd. Dan volgt er een periode van droging. De koffiebonen zijn dan nog groen van kleur. Na de droging worden de bonen gebrand. De totale brandduur en de temperatuur bij branding bepaalt de uiteindelijke smaak van de koffie. Deze gebrande bonen worden zo verkocht, of eerst gemalen. Gemalen wordt de koffie direct verkocht of gebruikt in bijvoorbeeld koffiepads. 

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch