1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Creatief met lege flessen: zelf woonaccessoires maken
Creatief met lege flessen: zelf woonaccessoires maken

creatief met lege flessen

Creatief met lege flessen: DIY woonaccessoires maken 

Heb je een feestje gehad en een mooie verzameling lege flessen opgespaard? Lever ze niet meer in, maar gebruik de lege flessen voor leuke creatieve projecten. Lege flessen zijn namelijk perfect voor een aantal woonaccessoires. DIY (do it yourself), welteverstaan! Hier vind je de leukste tips om creatief aan de slag te gaan met lege flessen. 

1. Creatief met lege flessen: plantenbak of kruidenpotjes 

Heb je een verzameling plastic flessen die mooi bij elkaar passen? Gebruik deze dan om je kruidenpotjes in op te hangen. De flessen hang je met S-haken aan een stok. De S-haak bevestig je met een klein gaatje in de fles. Wel even knippen en meten zodat de flessen niet naar voren kantelen en je kruiden eruit vallen. Geen plek voor kruiden in je tuin? Hang deze plantenbakken dan aan het balkon of aan de schutting.

creatief met flessen

2. Creatief met lege flessen: windspiraal 

Lege plastic flessen zijn perfect om mooie windspiralen mee te maken. Een windspiraal bungelt gezellig in de wind op een balkon of in de tuin. Door de spiralen in mooie kleuren te verven, hebben ze een extra sprankelend effect!

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

knutselen met flessen

3. Kaarsenhouders en bloemenvaasjes van lege flessen

Doorzichtige glazen flessen zijn prachtig om een feestelijke tafel mee op te versieren. Ook lege wodka- of ginflessen doen het goed als tafelversiering. Bewaar er kleurrijke bloemen in of vrolijk gekleurde kaarsen. Wel even uitkijken dat de kaars goed vastzit, zodat deze er niet eraf valt. 

plantenbakken

4. Badkameraccessoires van lege flessen

Kleine flesjes hergebruik je heel gemakkelijk in de badkamer. Een klein potje is bijvoorbeeld ideaal om watjes in te verzamelen en kleine flesjes zijn perfect om grote (voordeel)flessen shampoo in te verdelen. Ook wattenstaafjes, crèmes en de tandenborstels bewaar je handig in kleine flesjes. 

5. Vogelvoederbak van lege flessen

Vogelliefhebber? Maak dan van je lege flessen een voederbak voor vogels. Door kleine openingetjes in de fles te knippen hebben de vogels toegang tot het voer. Maak ook een aantal gaten in de fles om oude potloden of pollepels doorheen te steken. Daar kunnen de vogeltjes mooi op uitrusten. 

vogelvoederbak

6. Etui van lege flessen

De potloden die je nog niet voor de vogelvoederbak gebruikt berg je handig op in je zelfgemaakte etui. Knip een fles doormidden en plak een (oude) rits aan de binnenkant van de fles. Goed laten drogen en je hebt een perfecte hoes voor je pennen en potloden.

7. Watersproeier van lege flessen

Gebruik oude flessen voor meer dan alleen maar woonaccessoires. Wat dacht je van een tuinaccessoire? Lege flessen zijn ideaal om zelfgemaakte sproeiers mee te maken. Maak een aantal gaten in een lege fles en stop de tuinslang door de opening. De fles vult zich met water en zodra hij vol is spuit het water door de gaten eruit. 

watersproeier fles

8. Kerstversiering van lege flessen

Staat kerst voor de deur? Of ben je ook gewoon fan van lichtjes midden in de zomer? Gebruik dan lege flessen om gezellige lichtversiering mee te maken. Stop een lichtsnoer in een doorzichtige fles en zet hem op een plek waar je de kabel kunt verstoppen. Voilà! Leuk voor op de kersttafel of in de tuin.

kerstversiering

Meer zoals dit:

rugzak pimpen

Je rugzak pimpen: 10 leuke ideeën

Iedereen wil een coole rugzak op school. Met deze ideeën heb jij straks de mooiste rugzak van de hele klas. En je versiert hem gewoon zelf.

Verder lezen
agenda maken

Back to school: Zo maak je jouw eigen agenda (bullet journal)

Back to school! Dat betekent dat je weer een nieuwe agenda mag uitkiezen. Maak dit jaar je eigen agenda met ons stappenplan.

Verder lezen
Zelfgemaakte uitnodiging

Uitnodigingen voor een kinderfeestje zelf maken? 6 makkelijke ideeën

De uitnodiging voor een kinderfeestje maak je lekker makkelijk zelf. Lees hier hoe je dat doet en welke tekst je gebruikt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch