1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten
Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Geniet jij er ook zo van als je kat uitgebreid aan het spinnen is? Maar vraag je je ook wel eens af waarom hij toch zo angstig is voor water? Laten we voorop stellen: katten zijn bijzondere beesten. Wij vertellen je graag de leukste feitjes over katten, zodat jij straks jouw viervoeter nóg beter begrijpt. We geven antwoord op de vijf meest gestelde vragen over katten.

1. Waarom spint een kat?

Je hebt het ongetwijfeld al eens gehoord: een kat die spint. Vaak is hij of zij dan helemaal relaxed, maar dat hoeft niet! Een kat spint soms juist ook in minder comfortabele situaties. Daarom de grote vraag: waarom spint een kat dan? Hier zijn al tal van onderzoeken naar gedaan, maar het blijft voor veel wetenschappers gissen. Wat zij denken: door middel van het spinnende geluid communiceren katten naar andere katten dat ze ongevaarlijk zijn, en geen bedreiging vormen voor de ander. Is er geen andere kat in de buurt? Dan kan het zijn dat de kat spint om juist jou om je aandacht te vragen.

2. Waarom is mijn kat bang voor water?

Heb jij ooit een kat zien zwemmen? De kans is erg klein. Katten houden niet van water, en dat is niet zonder reden. Het antwoord op de vraag waarom katten angstig zijn voor water: ze zijn zo ijdel dat ze zichzelf gedurende de dag behoorlijk vaak schoonmaken (likken). Daardoor verdwijnt bij katten het vet uit hun haren. En juist die haren absorberen water daardoor goed. Een kat die in aanraking komt met water is dus snel compleet doorweekt. En tja, dat is natuurlijk niet prettig. Vandaar de uitspraak van de verzopen kat… 

katten bang voor water

3. Waarom vangt mijn kat muizen en vogels?

Een kat-en-muisspel: je kent het gezegde ongetwijfeld. Maar wat is dat toch, die link tussen katten en muizen? Eigenlijk is het antwoord simpel: muizen en vogels zijn voor katten interessante dieren om te vangen. Ze kunnen onverwacht snel wegglippen, wat voor de kat juist weer een leuk spelletje is. Daarbij zitten er in muizen veel eiwitten, die een kat graag tot zich neemt. Vind jij regelmatig een muis of vogel op je deurmat? Dan betekent dat de kat zich thuis voelt bij je. Het is een cadeautje voor de baas.

4. Een krolse kat: hoe zit dit?

Wij mensen kunnen ons er maar moeilijk iets bij voorstellen: het fysiek uiten van de behoefte om zwanger te worden. Een poes doet dit wel, want zij wordt dan krols. Het gevolg is dat de poes vaak extreem veel aandacht vraagt, naar buiten wilt en soms urenlang rolt over de grond. Krolsheid vindt twee keer per jaar plaats, namelijk in het voorjaar en in de herfst. De keuze is vervolgens aan jou: laat je de poes zwanger worden of kies je voor een castratie of sterilisatie? 

5. Zien katten kleur?

Heb je zelf een kat? Dan vraag je je vast wel eens af wat hij allemaal ziet. Ziet een kat kleur, bijvoorbeeld? Wij hebben het antwoord voor je! Katten zien wel degelijk kleur, maar niet alle kleuren. Waar wij mensen drie primaire kleuren zien (rood, geel, blauw), zien katten er maar twee (geel en blauw). 

Voor op het boodschappenlijstje:

Wist je daarnaast dat ALDI een groot assortiment heeft aan kattenvoer en kattenbakvulling voor een lage prijs? Neem gerust een kijkje in de winkel! 

Meer zoals dit:

beste hondenvoer voor jouw hond

Wat is het beste hondenvoer voor jouw hond?

Welk hondenvoer kies jij voor jouw hond? ALDI legt graag uit waar je op moet letten bij het eten voor je trouwe viervoeter.

Verder lezen
Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Wil je jouw kat nog eens extra verwennen? En ondertussen jezelf vermaken? Neem dan eens de tijd om zelf kattenspeeltjes te maken. Niet moeilijk, wel leuk!

Verder lezen
puppy in huis

Puppy in huis? Hier moet je op letten in de eerste dagen

Die kleine voetjes, die schattige oogjes… Leuk, een puppy in huis! Maar waar moet je op letten, de eerste dagen dat je een pup in huis hebt?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch