1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Dit is de reden dat katten zo van een kartonnen doos houden
Dit is de reden dat katten zo van een kartonnen doos houden

kat kartonnen doos

Dit is de reden dat katten zo van een kartonnen doos houden

Vind jouw kat de kartonnen doos ook het leukste speelgoed? Simpeler kan het bijna niet en het is ook nog eens het goedkoopste speelgoed. Zo lijkt de wijsheid van een kat althans vaak. Zet maar eens een lege ALDI doos in de woonkamer en je kat is het komende half uur zoet. Maar waarom houden katten toch zo van dozen? Wat maakt iets simpels als een doos voor een kat zo aantrekkelijk? We gingen op onderzoek uit!

Wetenschappelijk onderzoek naar katten en kartonnen dozen 

Geloof het of niet: er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de reden waarom katten zo blij worden van dozen. Blijkbaar zijn er meer mensen nieuwsgierig naar dit fenomeen. De Nederlandse Claudia Vinke besloot te onderzoeken waarom katten toch zo graag in een doos kruipen en vond hiervoor maar liefst drie redenen. 

1. Een kartonnen doos voor de veiligheid

Een van haar bevindingen is dat een kat zich veilig voelt in een doos. Voor haar onderzoek observeerde ze het stresslevel van negentien katten in een asiel. De helft van hen kreeg een kartonnen doos, de andere helft niet. Al snel ontdekte ze een patroon: de katten mét doos voelden zich sneller thuis in hun nieuwe omgeving. De kartonnen doos voelt als het ware aan als een comfort zone. 

2. Een doos voor de warmte 

Veiligheid en geborgenheid is dus een reden voor katten om in een doos te zitten. Maar er is nog een reden: wanneer een kat in een doos ligt, krijgt hij het sneller warm omdat de warmte binnen de doos blijft. En katten houden van warmte. Het is niet voor niets dat je ze vaak ziet genieten op een zonnige plek.

beste hondenvoer

3. Een kartonnen doos om mee te spelen

Tot slot is een doos voor een kat vaak ook simpelweg leuk speelgoed. Katten wurmen zich graag in kleine ruimtes en kunnen zich urenlang vermaken met zoeken naar nieuwe plekjes. Daar bieden kartonnen dozen een uitkomst voor.

De kartonnen dozen van ALDI

Bij ALDI staan we bekend om de kartonnen dozen. Niet alleen om alles in te verpakken, maar ook om de boodschappen mee naar huis te geven. Wordt jouw kat ook zo blij wanneer jij weer met een kartonnen doos thuiskomt? Zorg dan dat je bij jouw boodschappen bij ALDI een kartonnen doos mee naar huis neemt. Vaak liggen er losse dozen in onze winkels die jij mee mag nemen. Een leuk én goedkoop cadeautje voor jouw kat!

Voor op het boodschappenlijstje voor jouw kat:

Wist je daarnaast dat ALDI een groot assortiment heeft aan kattenvoer en kattenbakvulling voor een lage prijs? Neem gerust een kijkje in de winkel! 

Meer zoals dit:

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Wat gebeurt er allemaal in hun hoofd? We geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen over katten.

Verder lezen
Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe herken je stress bij honden? En hoe kun je eventuele stress bij jouw hond verminderen? Goed nieuws: het kan, en ALDI helpt je graag op weg met goede tips!

Verder lezen
puppy in huis

Puppy in huis? Hier moet je op letten in de eerste dagen

Die kleine voetjes, die schattige oogjes… Leuk, een puppy in huis! Maar waar moet je op letten, de eerste dagen dat je een pup in huis hebt?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch