1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Homemade limonade: zomerse drankjes met limonadesiroop
Homemade limonade: zomerse drankjes met limonadesiroop

homemade limonade

Home-made limonade: zomerse drankjes met limonadesiroop 

Zelf limonade maken: het klinkt als een activiteit die niet misstaat op een Pinterest-bord, maar als je ziet hoe makkelijk het eigenlijk is wil je gelijk zelf aan de slag. Zelfgemaakte limonade is een heerlijke basis voor een zomers drankje, en wij leggen je uit hoe je dit zelf maakt.  

Home-made limonade maken

Home-made limonade begint bij de siroop. Limonadesiroop maak je zelf met slechts een paar ingrediënten, maar in ieder geval altijd water en suiker als basis. Hiervan maak je een simpele suikersiroop. Doe gelijke hoeveelheden suiker en water (bijvoorbeeld 250 gram water en 250 gram suiker) in een pannetje en breng aan de kook. Wals de pan zo nu en dan, en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost. 

Je hebt nu een simpele suikersiroop, maar die heeft nog geen smaak. Voeg voor een smaakje ingrediënten naar keuze toe, het liefst zodra je de pan op het vuur zet. Dit kunnen kruiden en specerijen zijn, zoals munt en kaneel, maar ook vers fruit. Kruiden en specerijen voeg je in hun geheel toe. Fruit schil je altijd eerst en snijd je bij grotere exemplaren (denk aan pruimen, aardbeien, perzik en mango) in stukken. Kleinere exemplaren zoals frambozen en bosbessen voeg je in hun geheel toe, net als citroen- of sinaasappelsap. Hoeveel je van de smaakmakers gebruikt is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Voor een muntsiroop kunnen de blaadjes van 3-5 takjes volstaan. Voor fruit kun je uitgaan van gelijke hoeveelheden van de suiker en het water, dus in dit voorbeeld 250 gram. Gebruik meer of minder naar smaak en wat je nog in huis hebt. Is het fruit erg zoet van zichzelf? Gebruik dan ook minder suiker. 

Kook de smaakmakers mee zodat ze hun smaak goed af kunnen geven. Kruiden en specerijen laat je in de pan tot de siroop volledig is afgekoeld. Fruit pureer je in de nog warme, wellicht iets afgekoelde, siroop mee tot een glad geheel. Druk als je fruit gebruikt de fruitsiroop door een zeef, zodat de siroop echt glad wordt. Laat volledig afkoelen en giet in een gesteriliseerde fles voor gebruik. 

limonade

Zomerse drankjes met limonadesiroop 

Of je de limonadesiroop nu zelf hebt gemaakt of kant-en-klaar koopt: lekker is het zeker! Je kunt ze beide gebruiken als basis voor een zomers drankje. Denk aan old school limonade, lekker met ijsblokjes en een schijfje citroen, of een feestelijke cocktail of mocktail. 

Meer zoals dit:

frappuccino maken

Hoe maak je zelf de lekkerste frappuccino?

Een (caramel) frappuccino is misschien wel de lekkerste zoete koffie bij mooi weer. Maar wat is het eigenlijk en hoe maak je het zelf?

Meer informatie
mocktails

Mocktails maken: 5 alcoholvrije cocktails voor elke dag

Gek op cocktails, maar drink je liever geen of minder alcohol? Dit zijn 5 mocktails, gebaseerd op klassieke cocktails.

Meer informatie
waterijsjes

Waterijsjes maken: 4 zomerse ideeën

Niets zo lekker als een waterijsje in de zomer en weinig zo leuk als zelf waterijsjes maken. In dit artikel delen we 4 zomerse ideeën. 

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch