1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 4 manieren om Turks brood te beleggen
4 manieren om Turks brood te beleggen

turks brood

4 manieren om Turks brood te beleggen 

Turks brood is niet alleen lekker om in de aioli te dippen, maar ook om een pizza van te maken of te vullen met allerlei lekkernijen. Dit zachte, ronde brood uit Turkije is een echte allemansvriend en staat in een handomdraai op tafel. Dit brood is zo veelzijdig, dat er verschillende mogelijkheden zijn voor als je dit brood in huis haalt. Lekker, makkelijk en voor een lage prijs, dat is precies wat we fijn vinden bij ALDI.

Wat kun je allemaal met een Turks brood? 

Een Turks brood is erg veelzijdig en vanwege zijn zachte structuur met knapperige buitenkant een graag geziene gast bij een borrel met smeersels. Je kunt nog veel meer met Turks brood doen, zoals vullen, gebruiken als pizza, plukbrood of ‘gewoon’ als sandwich. We gaan ze allemaal apart uitwerken, inclusief lekkere recepten zodat je direct aan de slag kunt.

 1. Gevuld Turks brood
 2. Turks brood als een pizza
 3. Belegde Turkse broodjes
 4. Turks brood voor bij de borrel

1. Gevuld Turks brood 

Een Turks brood is rond en redelijk hoog, daarom is hij uitermate geschikt om te vullen met allerhande lekkernijen. Bak het brood af en snijd hem door de helft. Je houdt dan een half brood over, dat je kunt insnijden en vullen. Een andere mogelijkheid is om een circle uit de bovenkant te snijden, zodat je een soort van kommetje maakt. Vul het brood met bijvoorbeeld falafelballetjes, gehaktballetjes, shoarma, (vegan) geruld gehakt, kip en ga zo maar door! Vul dit aan met de beste Turkse knoflooksaus uit de winkel en een paar blaadjes sla en je hebt een gerecht waarmee je iedereen en jezelf – want je bent snel klaar – een groot plezier doet.

tip

Heb je een stuk Turks brood over? Snijd deze dan in blokjes en bak kort in een koekenpan, je krijgt dan heerlijke croutons voor in een broodsalade of lekker voor bij de soep.

tip
turks brood

2. Turks brood als pizza

Je hebt vast wel eens gehoord van een Turkse pizza, maar een Turks brood beleggen áls een pizza is toch echt iets heel anders. Een Turks brood is rond en als je hem overdwars doorsnijdt, heb je twee prachtig ‘pizzabodems’ direct tot je beschikking. Je kunt deze bodems beleggen met jouw favoriete pizzabeleg en met uiteraard veel kaas. Na een paar minuten in de oven kun je al aan tafel. Makkelijker kunnen we het bijna niet maken.

turkse pizza

3. Belegde Turkse broodjes 

Naast dat je Turks brood kunt vullen of gebruiken als pizza, kun je hem ook perfect beleggen en gebruiken als sandwich. Bak het brood af, snijd net zoals een taart in punten en snijd de punten open. Je kunt ze nu beleggen met alles wat je maar wilt. Enerzijds kun je ze gebruiken als hamburgerbroodje, maar zijn ze ook perfect als tosti of op zijn Hollands met een goed plak kaas. We geven een paar recepten ter inspiratie, je kunt overal het gebruikte brood vervangen door Turks brood.

4. Turks brood voor bij de borrel 

Turks brood is ook perfect bij de borrel. Snijd het in plakken en beleg hem met allerhande smeersels en salades. In de winkel hebben we hiervoor een uitgebreid assortiment voor een lage prijs, waardoor met deze ingrediënten de vrijdagmiddagborrel een stuk goedkoper uitvalt. Groot voordeel is ook dat het brood je goed vult, zodat je soms niet eens hoeft te avondeten na de borrel. 

Naast dat je het brood kunt beleggen met smeersels en salades kun je er ook voor kiezen om een plukbrood te maken. Je snijdt dan het brood ruitsgewijs in, vult hem met knoflook en kaas, besprenkel met olie en zout en bak af in de oven. Je kunt dan alle losse ruitjes eruit plukken. Een echte aanrader. Vervang in het recept het brood door de Turkse variant. 

turks brood

Meer zoals dit:

borrelplank

4x een lekkere borrelplank maken om met vrienden te delen

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrelplank? ALDI geeft je graag smakelijke tips om een leuke borrelplank te maken voor met vrienden.

Meer informatie
lunch broodjes

6 lekkere lunch broodjes om thuis te maken

Laat je inspireren door 6 lekkere lunch broodjes om thuis te maken. Van wereldse lunchgerechten tot een variant op de traditionele clubsandwich.

Meer informatie
Zelf pizza maken

Zelf pizza maken? 4x de lekkerste variaties

Pizza liefhebbers opgelet! Maak zelf je pizza met deze 4 originele pizza recepten. Wij leggen stapsgewijs uit hoe je te werk gaat. Zelfs om het pizzadeeg zelf te maken.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch