1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Pizza van Turks brood met hummus en gegrilde aubergine

Pizza van Turks brood met hummus en gegrilde aubergine

Pizza van Turks brood met hummus en gegrilde aubergine

Gemakkelijk

20Min

2 Personen
2 eieren
1 Turks brood
2 trostomaten
1 teen knoflook, geperst
3 augurken, in blokjes
1 aubergine
50 ml zonnebloemolie
1 bakje hummus naturel
Mail recept

Pizza van Turks brood met hummus en gegrilde aubergine

Wie gek is op de Turkse keuken kent de lahmacun, ofwel Turkse pizza, ongetwijfeld. Het Turkse gerecht kun je in Nederland op eindeloos veel plekken kopen, vaak belegd met een frisse salade, knoflooksaus en hete saus. Dit recept is een variant op de Turkse pizza, waarbij de bodem is gemaakt van Turks brood en belegd met hummus, gegrilde aubergine, een gekookt ei, tomatenblokjes en augurk. Een heerlijke vegetarische maaltijd voor doordeweeks of uitgebreide lunch.

Dit recept is van zichzelf vegetarisch. Wil je het vegan maken? Laat de eieren dan weg of vervang door gebakken plakjes champignon. Ook lekker met stukjes falafel of vegan kruimgehakt. Om dit recept goed voor te bereiden kun je de aubergine van tevoren grillen. Ook kun je de tomaten en augurken alvast in kleine blokjes snijden en de eieren alvast koken. Bewaar de bereide ingrediënten goed verpakt in de koelkast tot gebruik. Bak het brood vlak voor serveren pas af.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Kook de eieren 6,5-7 minuten (afhankelijk van de grootte), laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in partjes en leg ze opzij.

Stap 3

Snijd het Turks brood doormidden zodat je twee ronde helften hebt. Besprenkel het snijvlak met olijfolie en leg met de korst naar beneden op het rooster in de oven. Rooster 6 tot 10 minuten in de oven.

Stap 4

Snijd de tomaten in blokjes en meng ze in een kommetje met een beetje zout, peper en olijfolie. Pers of hak de knoflook fijn en meng door de tomatenblokjes. Snijd de augurken in hele kleine blokjes. Zet apart.

Stap 5

Snijd de aubergine in dunne, langwerpige plakken. Verwarm een grillpan en bestrijk ondertussen de aubergineplakken met zonnebloemolie. Grill de aubergineplakken aan beide zijden in de grillpan. Bestrooi met een snufje zout.

Stap 6

Besmeer de Turkse broden met de hummus. Beleg ze met de plakjes gefrituurde aubergine, de partjes ei en verdeel de tomatensalade eroverheen. Garneer met de blokjes augurk.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,04 per persoon

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch