1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Strik maken van papier? Zo doe je dat

Strik maken van papier? Zo doe je dat

strik maken

Hoe gezellig inpakpapier er ook uitziet, bij het inpakken van een cadeau kan een strik nu net de kers op de taart zijn. Je kunt een strik maken van lint, maar ook van papier! Heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Volg het stappenplan hieronder, dan komt het sowieso goed. 

strik maken

In 7 stappen een strik maken van papier 

Heb je restjes cadeaupapier over? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze om ingepakte cadeaus extra leuk te versieren. Met een makkelijke strik van papier geef je jouw cadeau de perfecte finishing touch. De volgende dingen heb je nodig:

Stap 1: Pak een strook cadeaupapier 

Hoe maak je een strik? Begin met een strook cadeaupapier van minimaal 30 centimeter lang. Hoe breder de strook, hoe groter de strik wordt. Vouw de strook dubbel. 

Stap 2: Knip de vorm 

Knip nu vanaf de vouw in een golvende beweging omhoog. Knip na de eerste ronding verder richting de rechterpunt van het papier. Je ziet nu dat de vorm op een vis gaat lijken. 

Stap 3: Herhaal de vorige stap 

Draai het papier nu om en doe precies hetzelfde aan de andere kant. Je hebt nu de vorm van een vis geknipt. Voor een mooier resultaat kun je uit de staart van de vis een driehoekje knippen. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

mango snijden

Stap 4: Maak inkepingen 

Vouw het papier nu uit. Je ziet dat het nu op een bril lijkt. Zet een klein knipje in het smalle gedeelte aan de zijkant, ook wel de poot van de bril. Doe hetzelfde aan de andere, tegenovergestelde kant. 

Stap 5: Vouw de strik 

Nu is het tijd om de strik in elkaar te vouwen. Hou hiervoor de zijkanten vast en vouw ze naar elkaar toe, zodat je een cirkel krijgt. Schuif de inkepingen rustig in elkaar. 

Stap 6: Zet de strik vast 

Duw met je duim tegen het middelste stuk van de strik, tegen de inkepingen. Zet het vast met een nietje of met een stukje plakband. Je bent nu bijna klaar met de strik. 

Stap 7: Maak de strik af 

Tijdens deze laatste stap is het tijd om de strik helemaal af te maken. Pak hiervoor een restje cadeaupapier en knip hier een strookje vanaf. Dit gebruik je voor het midden van de strik. Wikkel het strookje eromheen en zet het vast met wat plakband of lijm. Je hebt nu een mooie strik gecreëerd. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de strik op een cadeau plakken.  

Plak de strikken op diverse cadeautjes en leg ze daarna alvast onder de kerstboom neer. Dit ziet er sfeervol en feestelijk uit, waardoor je alleen nog maar meer zin krijgt in Kerstmis. 

Meer zoals dit:

kattenhuis maken karton

Knutselen met karton: een kattenhuis maken

Heb je een kat en wil je daar een kattenhuis voor maken? Dit kan gemakkelijk met een kartonnen doos. Lees hier de 7 stappen die je moet volgen!

Verder lezen
adventskalender

Zo maak je een persoonlijke adventskalender

Een kant-en-klare adventskalender openmaken, is natuurlijk al een hele leuke bezigheid. Maar je kunt er ook eentje zelf maken en vullen met de lekkerste snoepjes!

Verder lezen
bierpakket cadeau

Maak zelf het leukste (Steenbrugge) bierpakket cadeau

Op zoek naar een origineel cadeau voor Vaderdag? Stel zelf je eigen bierpakket samen. Wij leggen uit wat goede combinaties zijn.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch