1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zelf pulled chicken maken in 5 stappen

Zelf pulled chicken maken in 5 stappen

pulled chicken maken

Pulled chicken is niet alleen verrukkelijk, maar ook supermakkelijk te maken. Je hebt er nauwelijks omkijken naar en door de langzame bereiding kan het bijna niet misgaan. Ook kun je het prima invriezen en als restje gebruiken in de meest uiteenlopende gerechten. Zelf pulled chicken maken? Lees er in dit artikel alles over, inclusief tips voor barbecuesaus, coleslaw en restjes pulled chicken. 

pulled chicken maken

Pulled chicken maken 

Zelf pulled chicken maken is dus hartstikke eenvoudig en doe je in een aantal stappen. De eerste is de voorbereiding, namelijk het kruiden van de kip en het verwarmen van de oven of barbecue. Vervolgens kan de kip in de oven of op de barbecue om te garen. Is het vlees goed? Dan kan het ‘pullen’, ofwel uit elkaar trekken, beginnen. Tot slot maak je eventueel nog smaakmakers om erbij te serveren, zoals barbecuesaus en coleslaw, en serveer je de pulled chicken op een broodje, in een wrap of gewoon los. Heb je de volgende dag nog restjes over? Bekijk dan stap zes voor fijne inspiratie. 

 1. Voorbereiding: kruiden en verwarmen

 2. Garen: in de oven of op de barbecue

 3. Smaakmakers: saus & coleslaw

 4. Pullen: uit elkaar trekken 

 5. Serveren: op een broodje, in een wrap of los

 6. Restjes pulled chicken over?

1. Voorbereiding: kruiden en verwarmen 

Begin bij het begin: de voorbereiding. Haal voldoende kipfilet of kipdijfilet in huis, samen met je favoriete kruiden en specerijen. Kipdijfilet is iets vetter dan kipfilet, waardoor het vlees sappiger blijft. Omdat het vlees lange tijd op lage temperatuur gaart hoef je het niet eerst nog te marineren. Uiteraard mag dat wel, maar het is niet nodig. Maak een mix van kruiden, specerijen, zout en peper, en wrijf hiermee de kip in. Nog makkelijker: gebruik een kant-en-klare mix of ga voor barbecuesaus. Zorg dat het een mooie laag krijgt en dat elk stukje is bedekt. Bekijk hieronder een lijstje met verschillende smaakmakers. Verwarm ondertussen de oven of barbecue tot 140-150 graden. 

 • Gedroogde kruiden, zoals tijm, oregano, rozemarijn en peterselie 

 • Specerijen, zoals gemalen koriander, gember, komijn, paprikapoeder en chilipoeder

 • Uienpoeder, gedroogde knoflook, keukenzout en zwarte peper

2. Garen: in de oven of op de barbecue 

Kip gekruid? Dan kan het garen beginnen. Je kunt pulled chicken op verschillende manieren garen, waarbij de oven en barbecue het bekendst zijn. In dit artikel gaan we dan ook daarvan uit. De oven of barbecue is als het goed is voorverwarmd op 140 tot 150 graden. Leg de gekruide kip in een ovenschaal en gaar ongeveer anderhalf uur. Check na een half uur hoe de kip eruitziet en bedek indien nodig met aluminiumfolie om verbranding tegen te gaan. De kip is klaar zodra het midden goed gaar is. 

3. Smaakmakers: saus & coleslaw 

Pulled chicken is van zichzelf al hartstikke lekker, maar ondanks dat niet compleet zonder barbecuesaus en coleslaw. Dit kun je tijdens het garen al voorbereiden, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken. Barbecuesaus is kant-en-klaar al hartstikke lekker, maar kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. Hetzelfde geldt voor coleslaw. Gebruik voor de slaw eventueel ingrediënten die je nog in huis hebt, zoals spitskool, witte of rode kool, wortels en verse kruiden. 

4. Pullen: uit elkaar trekken 

Nu is het tijd voor een leuk klusje: het uit elkaar trekken van de kip. Pulled chicken dankt zijn naam aan de methode waarbij je met twee vorken het vlees uit elkaar trekt. Hiermee ‘pull’ je de kip tot kleine sliertjes. Laat de kip eerst tien tot vijftien minuten afkoelen. Trek met twee vorken stukje voor stukje de kip uit elkaar. Ga zo door tot je de gewenste grootte en structuur hebt bereikt. Tip: dit is een leuke taak voor kinderen. 

5. Serveren: op een broodje, in een wrap of los  

Pulled chicken en smaakmakers klaar? Serveren maar! Afhankelijk van wat je er nog meer bij serveert, met hoeveel mensen je bent en je persoonlijke smaak kun je pulled chicken op verschillende manieren serveren. Denk aan een lekker broodje, maar ook aan een wrap of gewoon los als bijgerecht. Serveer je broodjes pulled chicken? Gebruik dan hamburgerbroodjes of harde exemplaren, zoals kaiserbroodjes. Het is ook leuk om een DIY pulled chicken buffet neer te zetten, waarmee mensen zelf hun broodje, wrap of andere variant kunnen maken. 

6. Restjes pulled chicken over? 

De kans is groot dat alle pulled chicken op gaat, maar heb je nog restjes over? Gooi ze dan niet weg! Je kunt het namelijk heel goed invriezen of de volgende dag nog verwerken. Denk aan een lekkere salade, een broodje voor de lunch, pizza of zelfs pasta. Eigenlijk kun je het overal wel bij serveren, zelfs een AVG fleurt ervan op. Bewaar reeds gegaarde pulled chicken nog maximaal drie dagen goed afgedekt in de koelkast. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

pulled chicken maken

Meer zoals dit:

BBQ vlees

Dit is het lekkerste vlees voor op de BBQ (met recepten!)

Op zoek naar lekkere recepten voor op de BBQ met vlees? In dit artikel vind je de beste vleesgerechten voor de BBQ die helemaal niet duur hoeven te zijn.

Verder lezen
ontdooien

Vlees, vis, gehakt en kip ontdooien: zo doe je dat het best

Eten zoals vlees, gehakt, vis en kip ontdooien? Lees in dit artikel hoe je snel en makkelijk eten kunt ontdooien.

Verder lezen
kipfilet. mals maken

Kipfilet bakken: zo kun je kipfilet mals maken

Kipfilet bakken is makkelijk en snel, maar hoe voorkom je dat het taai en droog wordt? Lees hier alles over kipfilet bakken en kipfilet mals maken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch