1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe maak je zelf een lekkere BBQ saus?
Hoe maak je zelf een lekkere BBQ saus?

bbq saus zelf maken

Hoe maak je zelf een lekkere BBQ saus?  

Zeg je bbq, dan zeg je saus! Ben jij ook zo’n fan van een bbq mét lekker veel sausjes? In een hoekje op je bord naast elkaar, zodat je eerst alles nog netjes apart hebt en dan later alles door elkaar mengt? Of ben je meer van één soort, maar dan wel de allerlekkerste saus voor bij bbq? Geen zorgen, we helpen alle soorten en maten sausliefhebbers. We zetten een aantal lekkere sauzen voor de bbq op een rijtje die je zelf kan maken. Voor ieder wat wils.

Ceasar’s dip: de lekkerste saus voor vis van de bbq

Velen kennen deze saus van een Ceasarsalade, een bijzonder lekkere salade uit Italië. Maar wist je dat deze dressing van mayonaise, beetje azijn, honing, Parmezaanse kaas en mosterd ook goed past is bij verschillende soorten vis, gegrilde kaas en kaasburgers en varkensvlees? Ga het deze zomer uitproberen, het komt standaard op jouw bbq bordje.

Cocktailsaus: de klassieker 

Cocktailsaus is de meest geziene saus op tafel bij de bbq in Nederland en dat snappen we helemaal. Hij is toegankelijk en een ultieme combinatie van mayonaise, ketchup en specerijen. Cocktailsaus past overal goed bij, je kunt wel zeggen dat het een échte allemansvriend is. Een flesje kopen kan, maar cocktailsaus zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. In dit recept eten we hem met frikandellen van de bbq. Dát is misschien wel de meest geniale tip die we je dit jaar gaan geven.

Abrikozen mosterddip: een bijzondere frisse saus voor bij de bbq 

Dit sausje is misschien een rare in het rijtje, maar we wilden je deze niet laten missen. Deze dip van abrikozen, mosterd, een klein beetje gember en crème fraîche is zacht, maar heeft toch een beetje pit. Deze abrikozen mosterddip is fantastisch te combineren met gegrilde kaas, maar ook bij varkensvlees en groente van de bbq. Het proberen waard! 

Blauwebessen bbqdip: de lekkerste saus voor vlees van de bbq  

Ben je op zoek naar een lekker sausje voor vlees van de bbq? Probeer deze blauwebessen bbqdip. Deze saus klinkt zoet, maar is in werkelijkheid zoetig, licht pittig, zuur en bijzonder lekker voor bij rood vlees, zoals een steak of biefstuk. De blauwe bessen blijken samen met tomaatjes, chilipoeder en azijn een fantastische combinatie te zijn voor bij de bbq. 

Tip: lekkere boter als barbecuesaus

Boter gebruik je vaak niet bij de barbecue en dan al helemaal niet als barbecuesaus – behalve bij een stokbroodje. Maar als je deze tip in de praktijk gaat brengen, zal de boter in de toekomst nooit meer ontbreken bij jouw bbq’s. 

Wat is het idee? Maak boter op smaak met lekkere smaakmakers zoals bij een kruidenboter. Zet deze klaar in de buurt van de bbq zodat je hem direct kan pakken. Haal een rokend stuk heet vlees, groentespies of (vega) burger van het rooster en leg daar direct een stukje boter op. De boter zal smelten en alle smaken zullen er intrekken. Dit maakt het vlees smeuïg en je hebt gelijk de lekkerste barbecuesaus of jus die er bestaat! 

Nog meer lekkere barbecuesauzen

In de winkel hebben we een ruim assortiment aan sauzen de lekker zijn voor bij de bbq. Je hoeft ze dan ook niet zelf te maken. Denk aan de bekende tafelsauzen: knoflook-, cocktail-, en barbecuesaus of de partysauzen: tzatziki, mosterddille, kerrie en rode shoarmasaus. Maar ook chilisaus, satésaus of Amerikaanse fritessaus zijn heerlijk uit een flesje. Zeker met de kwaliteit van de ALDI. Natuurlijk wel!

Meer zoals dit:

BBQ-organiseren

Een BBQ organiseren? Volg dan deze 5 makkelijke stappen

Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.

Verder lezen
Lekkere en simpele salade BBQ

11 lekkere en simpele salades voor bij de BBQ

Op zoek naar een lekkere en simpele salade voor bij de BBQ? Maaltijdsalades, vliegensvlugge of met fruit, ALDI zet ze voor je op een rijtje.

Verder lezen
Vispakketjes BBQ

Zo bereid je vispakketjes op de BBQ in 6 stappen

Wil jij vispakketjes maken voor op de BBQ maken? We geven je een stappenplan voor een o.a. zalm of kabeljauw vispakketje van de BBQ.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch