1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Olievlek uit kleding verwijderen: 5 tips

Olievlek uit kleding verwijderen: 5 tips

olievlek uit kleding

Er valt tijdens het eten per ongeluk een druppel olijfolie op je nieuwe shirt, er spettert wat olie uit de pan op je mouw of er valt wat zonnebrandolie op je broek tijdens het insmeren van je armen. Het zijn allemaal voorbeelden van ongelukjes met olie en kan iedereen overkomen, maar fijn is het natuurlijk niet. Gelukkig kun je een olievlek uit kleding halen met producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Benieuwd hoe je in korte tijd een olievlek uit kleding kunt verwijderen? Bekijk hieronder wat handige tips.  

olievlek uit kleding

5x producten om een olievlek uit kleding te halen

1. Olievlek uit kleding verwijderen met schoonmaakazijn 

Schoonmaakazijn is een echt wondermiddel. Is er olie op je kleding terechtgekomen en wil je de olievlek uit je kleding halen? Giet dan voldoende schoonmaakazijn op de vlek en laat dit minimaal een halfuur intrekken. Stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine en laat het drogen. Grote kans dat de vlek nu is verdwenen!

2. Olievlek verwijderen met maïszetmeel 

Wist je dat maïszetmeel een absorberende werking heeft? Wil je een olievlek uit je kleding halen, strooi dit goedje dan over de vlek. Druk goed aan en laat het een kwartier inwerken. Hierna veeg je met een fijn borsteltje, een tandenborstel of nagelborstel rustig over de vlek met het maïszetmeel. Gooi het kledingstuk daarna in de wasmachine. Wasje klaar? Dan is de vlek verdwenen. 

3. Olievlek uit kleding halen met citroensap

Het zuur van een citroen kan veel vlekken uit kleding halen, waaronder ook olievlekken. Week het kledingstuk eerst een aantal minuten in warm water en haal het er daarna uit. Pers vervolgens een citroen boven de vlek uit en wrijf er minimaal twee minuten goed overheen. Laat het sap daarna een kwartier intrekken, waarna je het kledingstuk weer even laat weken in warm water. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine en hoppa, de vlek is uit je kledingstuk. 

4. Olievlek weghalen met afwasmiddel

Afwasmiddel ontvet alles, dus je kunt het zeker gebruiken als je een olievlek in je kleding hebt. Leg het kledingstuk neer en breng wat afwasmiddel aan op de vlek. Verdeel het spul over de olievlek en wrijf een minuut lang grondig in. Laat het vervolgens een kwartier tot een halfuur intrekken. Spoel het afwasmiddel daarna met warm water van het kledingstuk. Je ziet al snel dat de vlek weg is, of in elk geval sterk verminderd. Is de vlek toch nog een beetje zichtbaar? Dan kun je het hele proces herhalen. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine en je zal zien dat de vlek verdwenen is. 

5. Olievlek uit kleding verwijderen met shampoo 

Shampoo is ook handig als je een olievlek uit kleding wil verwijderen. Dit product heeft namelijk een goede, ontvettende werking. Breng de shampoo ruim aan op de olievlek en wrijf het goed in. Laat het een kwartier intrekken, waarna je het kledingstuk onder warm water uitspoelt. Doe het kledingstuk vervolgens in de wasmachine en het komt er weer als nieuw uit.  

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

aardappel ovenschotel

Van ovenschotel tot soep: 3 x aardappel toevoegen voor extra volume

Van ovenschotel tot salade: met deze tips maak je de lekkerste gerechten extra vullend met behulp van de aardappel. Goedkoop, makkelijk en voedzaam

Verder lezen
soep maken

Soep maken: 5 makkelijke en snelle recepten

Wil jij een soep maken die je zo op tafel zet? Hier kun je de makkelijkste, snelste en lekkerste recepten vinden voor een klein prijsje.

Verder lezen
ontdooien

Vlees, vis, gehakt en kip ontdooien: zo doe je dat het best

Eten zoals vlees, gehakt, vis en kip ontdooien? Lees in dit artikel hoe je snel en makkelijk eten kunt ontdooien.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch