1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Moederdag cadeau knutselen: 4 leuke ideeën

Moederdag cadeau knutselen: 4 leuke ideeën

moederdag cadeau knutselen

Moederdag is de uitgelezen dag om je moeder eens extra in het zonnetje te zetten.  Natuurlijk kun je een cadeautje voor haar kopen, maar het is nog leuker om zelf een Moederdag cadeau te knutselen. Zo geef je je moeder iets persoonlijks wat ze een mooi plekje in het huis kan geven. Ben je op zoek naar ideeën voor knutselwerkjes die je voor je moeder kunt maken? Kijk dan snel hieronder, er zit er vast iets leuks tussen!

moederdag knutselen

Moederdag cadeau knutselen: 4 ideeën

Waxinelichthouder knutselen van zoutdeeg 

Het is leuk om een waxinelichthouder van zoutdeeg te knutselen voor Moederdag. Extra leuk is het om dit in de vorm van een hart te maken. Zoutdeeg maak je eenvoudig door 2 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 kopje water en 1 eetlepel zonnebloemolie te mengen. Maak er vervolgens een bol van. Doe deze bol in een koekvormpje in de vorm van een hartje. Terwijl het zoutdeeg nog in dit vormpje zit, duw je het waxinelichtje in het deeg. Haal het koekvormpje daarna weg en haal ook het kaarsje eruit. Laat wel het aluminiumbakje van het waxinelichtje zitten, zo kun je het kaarsje na het bakken er makkelijk weer in krijgen. Bak de houder daarna op 75 graden. Het ligt aan de dikte van je creatie hoelang deze in de oven moet, dus check af en toe of het deeg al hard is. Nadat de waxinelichthouder is afgekoeld kun je hem verven of versieren met bijvoorbeeld glitters. Zet als laatste het kaarsje terug in het aluminiumbakje en je Moederdag cadeau is klaar om te geven!

Rozen stempelen met bleekselderij 

Welke moeder is er nu niet dol op rozen? In plaats van echte rozen kun je ook rozen maken op papier of op een schildersdoek. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een wit vel papier of een schildersdoek, bleekselderij en verf in de kleuren rood en roze. Snijd een paar stengels bleekselderij door, bind ze samen en doop deze in de verf. Stempel de bleekselderij vervolgens op het papier of op het schildersdoek. Je zal zien dat de vorm enorm op een roos lijkt. Stempel het hele blad of doek vol, daarna laat je het schilderij drogen. Zet er nog een lieve tekst bij. Heb je toevallig nog een fotolijst over? Dan kun je jouw kunstwerk ook nog inlijsten.  

Windlicht van jampotten

Heb je een grote jampot of een andere pot? Maak daar dan een windlicht van voor buiten in de tuin of op het balkon – hartstikke leuk om voor Moederdag te knutselen. Het enige wat je nodig hebt is een grote pot en verf. Begin eerst met het verven van de pot. Denk aan bloemen, hartjes of een portret van jezelf en je moeder. Laat de verf goed drogen. Zet er daarna een waxinelichtje in en je cadeau is klaar! 

Thee voor Moederdag

Is jouw moeder dol op thee? Dan hebben jullie vast veel theezakjes in huis. Aan theezakjes zitten altijd etiketten. Het is leuk om hier een persoonlijke tekst op te schrijven, waardoor je moeder iedere keer als ze thee gaat drinken iets liefs kan lezen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn theezakjes, rood of roze papier, een pen en wat lijm. Knip kleine hartjes uit, maar maak ze groot genoeg om er iets op te schrijven. Schrijf er daarna een lieve boodschap op. Denk aan dingen als: ‘Mama, je bent de beste’, ‘Mama, je bent de liefste’ en ‘Ik hou van jou, mama’. Plak daarna de hartjes op de etiketten die aan het uiteinde van de theezakjes zitten en je hebt een lief en persoonlijk Moederdag cadeau gemaakt. 

Kleurplaat

Speciaal voor Moederdag heeft ALDI deze vrolijke kleurplaat gemaakt. Je kunt de kleurplaat van ALDI downloaden, opslaan en printen. Leuk om bij je zelfgemaakte cadeau te geven!

kleurplaat moederdag

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

moederdag ontbijt op bed

Moederdag ontbijt op bed: 16 x hartige recepten

Elke tweede zondag van mei vieren we Moederdag. Bekijk hier maar liefst 16 lekkere recepten voor een hartig Moederdag ontbijt op bed.

Verder lezen
Valentijns ontbijt

Valentijnsontbijt: een hartje van je gekookte ei maken

Maak van je gekookte ei een mooie hartjesvorm. Hét perfecte gekookte ei voor een Valentijns ontbijt. In dit artikel lees je hoe je dit makkelijk maakt.

Verder lezen
Moederdag ontbijt

Maak zelf het lekkerste Moederdag ontbijt met deze recepten

Een lekker ontbijt op Moederdag is de beste manier om jouw moeder te verwennen. We zetten de beste ontbijtjes (met recepten!) op een rijtje!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch