1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zelf een Moederdagkaart maken met deze voorbeelden
Zelf een Moederdagkaart maken met deze voorbeelden

Moederdag kaarten

Zelf een Moederdagkaart maken met deze voorbeelden 

Wil jij met Moederdag je moeder goed in het zonnetje zetten? Een mooie kaart is een prachtig cadeau, vooral als je hem zelf maakt. Laat je inspireren door deze voorbeelden en maak je eigen Moederdagkaart met persoonlijke tekst als échte verrassing. 

1. Een kaart met knopen 

Met knopen maak je een prachtige kaart voor Moederdag. De knopen zijn de basis voor allerlei vormen en figuren die je kunt maken. Leuke ideeën zijn ballonnen, bloemen of hartjes. Plak de gekleurde knopen op een witte kaart. Teken er eventueel touwtjes bij om ballonnen te maken of steeltjes voor bloemen. Een lieve tekst erbij maakt het helemaal af.  

kaart met knopen

2. Bloemetje van papier 

Iedere moeder is blij met een bloemetje op Moederdag en zeker met eentje die ze nooit hoeft weg te gooien. Probeer dat mooie boeket eens helemaal zelf te maken. Aan de hand van de volgende stappen maak jij dit gratis Moederdagboeket: 

 1. Knip bloemen uit gekleurd papier in allerlei verschillende vormen. 
 2. Knip steeltjes met blaadjes uit verschillende kleuren groen papier.
 3. Verf een lege wc-rol in een mooie kleur. 
 4. Plak de wc-rol op een vel papier.
 5. Plak de steeltjes op hetzelfde vel papier en een stukje in de wc-rol. 
 6. Plak de bloemen op het vel papier.
 7. Laat de zijkanten van de bloemen onbeplakt voor een 3D-effect. 
bloemen van papier

3. Uit het hart 

Je eigen Moederdag kaart maken op Moederdag? Dan wil je haar natuurlijk vertellen dat je van haar houdt. Geen betere manier om dat te doen dan met heel veel hartjes!  Een slimme truc om perfecte hartjes te knippen, is om het papier dubbel te vouwen en een half hartje langs de gevouwen rand te knippen. Klap je het papier weer open, dan heb je daar je perfect symmetrische hartje! 

hartjes

4. Zelfgemaakte tegoedbon 

Ben je te laat met een mooi cadeau voor je moeder te kopen? Maak dan een zelfgemaakte tegoedbon in de vorm van een kaart. Met een mooie tekening erop en een tegoedbon om de was op te vouwen of de ramen te lappen, heb je alsnog een leuke verrassing. Je kan de tegoedbon natuurlijk helemaal versieren zo jij hem graag ziet. Met mooie papieren bloemen, bijvoorbeeld!

tegoedbon

5. Met een lintje 

Een mooi cadeau is vaak ingepakt met mooi lint… Maar dat mooie lint kun je ook gebruiken voor een zelfgemaakte kaart voor Moederdag! Maak met een rood lint eens een hartjesvorm op een wit vel papier. Natuurlijk kun je het hart nog verder versieren, bijvoorbeeld met crêpepapier. Een liefdevol cadeau! 

rood lint

Moederdag kaarten om uit te printen

Geen tijd om te knutselen? Speciaal voor Moederdag hebben we Moederdag kaarten gemaakt om uit te printen. De kaarten kunnen geprint worden door de afbeelding op te slaan via de rechtermuisknop ‘Opslaan als’ en deze uit te printen.

moederdag kaart
moederdag kaart kleurplaat

Moederdagkaart tekst

Een fijne Moederdagkaart is niet compleet zonder een mooie tekst. Zelfs wanneer je al je knutselspullen links laat liggen, maakt een mooie tekst je moeder nog steeds reuzeblij. Heb je inspiratie nodig? Misschien kun je één van de volgende teksten gebruiken voor jouw zelfgemaakte kaart: 

 • Iedere dag ben ik blij dat jij mijn moeder bent.
 • Bedankt voor al je geduld met mij. 
 • Dankzij jou is ons huis mijn thuis. 
 • Dankjewel, voor alles dat je voor deze familie doet.
 • Niet alleen dankbaar, maar ook vol bewondering. Je bent de beste moeder die er is! 

Meer zoals dit:

Moederdag ontbijt

Maak zelf het lekkerste Moederdag ontbijt met deze recepten

Een lekker ontbijt op Moederdag is de beste manier om jouw moeder te verwennen. We zetten de beste ontbijtjes (met recepten!) op een rijtje!

Meer informatie
moederdag cadeau ideeen

Leuke Moederdag cadeau ideeën om zelf te maken

Een zelfgemaakt Moederdag cadeau geven dit jaar? Met deze tips maak je zelf de leukste cadeaus voor Moederdag.

Meer informatie
Cappuccino maken

Hoe kan je zelf de lekkerste cappuccino maken?

Zelf thuis een lekkere cappuccino maken? In een paar simpele stappen (en met lekkere koffie) ben je snel een echte barista thuis!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch