1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Mango snijden: supersnel met deze tips
Mango snijden: supersnel met deze tips

mango snijden

Wordt mango snijden bij jou al snel een kliederboel, met verloren vruchtvlees en scheef gesneden stukjes in overvloed? Dan is dit artikel perfect voor jou. Hierin lees je namelijk precies hoe je vliegensvlug een mango in nette plakjes of stukjes snijdt. Inclusief tips om een aangesneden mango te bewaren, te controleren of hij rijp is én de lekkerste mangorecepten.  

Zo controleer je of een mango rijp is 

Voor je begint met snijden is het vooral belangrijk om te weten of de mango wel echt goed rijp is. Er is namelijk niets zo teleurstellend als een onrijpe mango. Als een mango rijp is merk je dat aan twee dingen. De eerste is de geur, die moet grassig en tegelijk ook zoet zijn. Daarnaast moet het vruchtvlees enigszins zacht aanvoelen als je erin drukt, maar wel blijven terugveren. Een rijpe mango voelt vergelijkbaar met de muis van je hand als je je duim naar je pink brengt, net als wanneer je de garing van een biefstuk controleert. Controleer voorzichtig of de mango rijp is, je wil geen bruine plekken achterlaten. Is de mango nog te hard? Laat ’m dan nog even voor wat het is. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

mango snijden

Mango snijden

Dan het moment suprême: de mango snijden. Zet de mango met het kroontje naar boven op een stevige plank en hou 'm goed vast. Zet een scherp koksmes een halve tot hele centimeter rechts of links van het kroontje en beweeg in een vloeiende beweging naar beneden. Kom je tijdens het snijden de pit tegen, kantel dan je mes licht naar buiten zodat je de vorm van de pit kan volgen. Zo snij je zo strak mogelijk langs de pit naar beneden tot de eerste plak los is van de mango. Draai de mango om zodat het snijvlak nu aan de andere kant staat, terwijl het kroontje nog steeds naar boven wijst. Herhaal de vorige stap en leg beide plakken apart. 

Leg de resterende mango met de platte kant op de plank. Snijd met het koksmes of eventueel met een kleiner mesje langs de pit zodat ook de rest van het vruchtvlees loskomt. De meeste mangopitten zijn bol, waardoor er eventueel nog restjes achterblijven op de pit. Snijd dit ook los of eet het direct als snack voor de chef van de pit af. Als het goed is heb je nu een kale mangopit over. Gooi deze weg.

Je kunt nu twee dingen doen: of je zet de smalle kant van één van de mangoplakken op de rand van een stevig glas en duwt deze naar beneden. Het is de bedoeling dat het glas de schil volgt, waardoor het vruchtvlees loskomt en uiteindelijk in het glas valt. Herhaal dit bij de andere stukken en snij het vruchtvlees in de gewenste plakjes of stukjes. Je kunt er ook voor kiezen om het vruchtvlees aan de kant van het snijvlak in te snijden in de gewenste vorm. Duw vanuit de bolle kant de schil richting het vruchtvlees zodat dat aan de buitenkant zit. Hou de mango boven een plank en haal een scherp mes voorzichtig langs de schil. De mangoblokjes of -plakjes vallen er vanzelf af.  

Hoe bewaar je een mango? 

Mango prachtig gesneden, maar heb je nog over? Helaas kun je mango niet zo lang bewaren, vooral omdat het vruchtvlees heel snel bruin kleurt. Bewaar stukjes of plakjes in een plastic bakje dat je luchtdicht kunt afsluiten in de koelkast of in de vriezer. Heb je maar een helft van de mango gesneden? Verpak de mango dan in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Gesneden mango is nog twee tot vier dagen in de koelkast houdbaar. Ondanks de bruine kleur is de mango binnen die termijn vaak nog wel gewoon goed om te eten. 

Lekkere mangorecepten 

Rijpe mango is veel te lekker om te laten liggen, al helemaal als hij in het seizoen is. Zie je ze in het schap liggen? Haal ze dan in huis en maak er de lekkerste recepten mee. Denk aan een tropische smoothiebowl of sticky rice met mango, maar ook hartige gerechten zoals slawraps met kipsaté, een mangosalsa voor bij zalm of gambahapjes met mango en koriander. Heb je gesneden mango over en wil je dit graag opmaken? Maak dan de makkelijke mangojam, die is daarna nog ongeveer een week houdbaar in de koelkast. 

Tropische smoothiebowl met mango, ananas en yoghurt

Tropische smoothiebowl met mango, ananas en yoghurt

Verder lezen
Mango sticky rice

Mango sticky rice

Mango sticky rice is een iconisch dessert uit de Thaise keuken. Met kokosmelk wordt een romige rijstepap gemaakt, die heerlijk is in combinatie met de exotische vrucht.

Verder lezen
Snelle mini pavlova's met room, mango en witte chocolade

Snelle mini pavlova's met room, mango, passievrucht en witte chocolade

Verder lezen
avocadosalade

Avocadosalade met garnalen, mango en tomaat

Voor de lunch of als licht diner: deze avocadosalade met garnalen, mango en tomaat is gezond én vol van smaak.

Verder lezen
teaser-recept-slawraps-met-kipsate-ALDI

Frisse slawraps met kipsaté en mango

Verder lezen
falafel wrap

Falafel wrap met gegrilde bloemkool, mango, en chiliyoghurt

Op zoek naar een snel en makkelijk avondmaaltje? Dan heb je dat met deze falafel wrap met gegrilde bloemkool, mango en chiliyoghurt gevonden.

Verder lezen
mango snijden

Meer zoals dit:

Ananas snijden

Ananas snijden: hoe snijd je een ananas?

Ananas snijden is simpel met deze tips. Lees hier hoe je zelf een ananas schilt en snijdt, maar ook bewaart en controleert of hij rijp is.

Verder lezen
Zelf smoothies en sapjes op een andere manier maken

Zelf smoothies en sapjes op een andere manier maken

Wil jij jouw sapjes of smoothies ook eens net iets anders maken? We geven 3 leuke twists om de dag op een bijzondere manier te beginnen.

Verder lezen
paprika snijden

Paprika snijden met déze handige truc

Paprika snijden is niet moeilijk, maar met déze handige truc gaat het altijd goed én supernetjes. Lees hier meer.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch