1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 16 x makkelijke en lekkere Aziatische recepten
16 x makkelijke en lekkere Aziatische recepten

aziatische recepten

16 x makkelijke Aziatische recepten

Makkelijk, lekker en als het even kan snel eten is de wens van iedereen. Zeker na een doordeweekse dag hebben de meesten geen zin om nog uren in de keuken te staan. Is dit bij jou ook het geval? Dan ben je in dit artikel op de juiste plek! In dit artikel vind je maar liefst 16 makkelijke Aziatische recepten die ook nog eens hartstikke lekker en helemaal niet duur. Ideaal na een lange dag werken, studie of andere drukke dagen, maar ook in het weekend altijd een hit. Op zoek naar Aziatische recepten voor een volledig menu? Serveer dan van tevoren mini loempia’s met een simpele dip van chilisaus, sojasaus en limoensap. Sluit het diner af met mango met sticky rice. 

Makkelijke en lekkere Aziatische recepten 

In dit artikel staan maar liefst 16 makkelijke Aziatische recepten, verdeeld over drie categorieën: vegetarisch, met vlees of kip en met vis. Er is daardoor keuze voor iedereen, zowel jong als oud. Het ene recept zal iets langer duren om te maken, maar het merendeel staat snel op tafel of is goed voor te bereiden. Kook je voor maar één of twee personen en is het recept bedoeld voor meer? Maak dan wel de volledige hoeveelheid en bewaar de rest voor de dag erna of voor in de vriezer. Ideaal als lunch of een andere avond en goed voor de portemonnee.  

 1. Vegetarische recepten
 2. Met vlees of kip
 3. Met vis

1. Vegetarische recepten 

De verschillende Aziatische keukens kennen over het algemeen relatief veel gerechten met vlees en vis, maar die zijn aan de andere kant juist ook weer makkelijk vegetarisch te maken. Vaak heeft het vlees of de vis een bijrol, waardoor je het ook kunt weglaten. Is het echt prominent aanwezig, dan kun je het ook vaak vervangen voor groenten, ei of een vleesvervanger. De onderstaande Aziatische recepten zijn van zichzelf al vegetarisch, dus daar hoef je niets aan te veranderen. Zie je verderop een lekker recept met vlees of vis? Kijk dan zelf of je er een vegetarische draai aan kunt geven. 

2. Met vlees of kip 

Van Japanse kipschnitzel tot Surinaamse bami met kip en van Aziatisch gekruid stoofvlees tot Taiwanese broodjes buikspek, er zijn aardig wat en vooral ook echt uiteenlopende Aziatische recepten met vlees of kip. Sommige recepten zijn een volwaardige maaltijd, anderen kunnen nog een bijgerecht zoals rijst of roergebakken groenten voor erbij gebruiken. Kijk waar je zin in hebt, wat je nog in de koelkast hebt en kook een heerlijke makkelijke maaltijd. 

3. Met vis 

Tot slot: vis! In al haar gedaantes een minstens zo geliefd ingrediënt in bijvoorbeeld Indonesië of Japan. Denk aan fris-pittige noedelsoep met groenten en reuzengarnalen, of juist gebakken lekkerbekjes (wel zo makkelijk!) in ketjapsaus met rijst en zoetzure komkommer. Iets te vieren? Ga dan voor de zalm met botersaus en roerbakgroenten. Of kies juist voor extra makkelijk in de vorm van een Aziatische omelet met gamba’s, die je in een gourmetpannetje maakt of in het groot in een gewone koekenpan. 

Meer zoals dit:

Zelf pizza maken

Zelf pizza maken? 4x de lekkerste variaties

Pizza liefhebbers opgelet! Maak zelf je pizza met deze 4 originele pizza recepten. Wij leggen stapsgewijs uit hoe je te werk gaat. Zelfs om het pizzadeeg zelf te maken.

Verder lezen
Italiaans tuinfeest

Haal Italië in huis met een echt Italiaans tuinfeest

Ben jij fan van Italië en wil je een tuinfeest geven? Het land van pizza, pasta en heerlijke wijnen haal je gewoon in huis met deze tips voor een Italiaans tuinfeest.

Verder lezen
Italiaanse-gerechten

De lekkerste Italiaanse gerechten binnen 30 minuten

Italiaanse gerechten binnen 30 minuten. Ook fan van de Italiaanse keuken? Pasta, risotto of antipasti? Een lekker overzicht met een heleboel, snelle recepten.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch