1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 5x handige tips om gele aanslag uit je wc te verwijderen

5x handige tips om gele aanslag uit je wc te verwijderen

Gele aanslag wc

Iedereen zit het liefst op een schoon toilet. Omdat het toilet de hele dag door gebruikt wordt, kan hij snel vies worden. Zo kan er bijvoorbeeld een gele aanslag in de wc ontstaan die er niet zo fris uitziet. Benieuwd hoe je deze gele aanslag verwijdert? Hieronder staan een paar handige tips waarmee je de vlekken in een mum van tijd weghaalt. 

Gele aanslag wc

Wat is gele aanslag in de wc?  

Gele aanslag in de wc ziet er onfris en vies uit. De gele aanslag in de wc-pot is ook wel urinesteen en dit is een broedplaats voor bacteriën. Urine bestaat onder andere uit calcium, kalium, natrium en magnesium. Deze stoffen komen vrij bij het plassen en laten bij het niet zorgvuldig schoonmaken van het toilet een gele, en later bruine, aanslag achter.

Gele aanslag wc verwijderen: 5 tips

1. Gele aanslag wc verwijderen met schoonmaakazijn

Een product als schoonmaakazijn kun je voor bijna alles inzetten, zo ook voor het verwijderen van een gele aanslag in de wc. Mix hiervoor een kop schoonmaakazijn met een liter kokend water en giet het in de wc. Laat het ongeveer een halfuur intrekken, waarna je de gele aanslag met een wc-borstel kunt verwijderen. 

2. Gele aanslag wc verwijderen met allesreiniger 

Wanneer je last hebt van gele aanslag in de wc, dan kun je ook allesreiniger inzetten – dat geldt ook als de gele aanslag op de toiletbril zit. Doe een flinke scheut allesreiniger in de wc-pot en borstel het goed in. Laat de boel vervolgens een minuut of tien weken en spoel alles daarna af met kokend water. Dan spoel je de urinesteen zo weg. 

3. Gele aanslag wc verwijderen met cola 

Cola is niet alleen lekker om te drinken, maar wist je dat je met deze frisdrank óók je wc kunt schoonmaken? Je verwijdert met cola in een korte tijd de gele aanslag in de wc. Neem hiervoor een liter of anderhalve liter cola en giet dit in de wc-pot. Laat de cola vervolgens een nacht intrekken. Spoel de wc de volgende ochtend door en er is geen gele aanslag meer te zien.

4. Gele aanslag wc verwijderen met bleek 

Je kunt ook bleek inzetten om gele aanslag te verwijderen. Let op: meng dit nooit met andere schoonmaakmiddelen. Voor je het weet ontstaat er gas en dat is erg gevaarlijk. Giet een flinke scheut bleek in de toiletpot en laat het minimaal een uur intrekken. Spoel daarna de wc door en als je er met een wc-borstel overheen gaat, dan zie je dat de gele aanslag er vanaf gaat. 

5. Hoe kun je gele aanslag in je wc voorkomen? 

Wanneer je de aanslag uit je wc hebt gekregen, dan wil je natuurlijk voorkomen dat het weer terugkomt. Dit doe je door de wc goed schoon te maken met een wc-reiniger. Maak iedere week je toilet grondig schoon en haal er iedere dag een doekje overheen. Op die manier blijft de aanslag weg en blijft je wc lekker fris. 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

wc-bril sluiten

Dit is waarom je de wc bril altijd moet sluiten bij het doorspoelen

Wie het in zijn systeem heeft om bij het doorspoelen de klep van de wc naar beneden te doen, doet er goed aan om die eigenschap te behouden!

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen: de leukste ideeën

Knutselen met lege wc-rollen is een leuke activiteit voor het hele gezin. Met wc-rollen maak je de mooiste projecten en wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch