1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Wc verstopt? 4 manieren om je wc te ontstoppen

Wc verstopt? 4 manieren om je wc te ontstoppen

wc ontstoppen

Een verstopte wc is erg vervelend, zeker als je er maar één in huis hebt. Zit je wc verstopt en zoek je een goede en snelle manier om je wc te ontstoppen? Lees dan vooral even verder, want met de volgende tips gaat het je zeker lukken.

Oorzaak voor een verstopte wc

Voordat je gaat beginnen met het ontstoppen van je wc, is het goed om te weten wat de oorzaak van de verstopping is. Spoelt de wc niet goed door of loopt hij vol als je doortrekt? Als er iets groots en hards in de wc vastzit, dan kun je het beste een professional inschakelen. Heb je teveel wc papier gebruikt of zit er vet in de pot? Dan is de kans groot dat je de verstopping zelf kunt verhelpen.

wc ontstoppen

Hoe ontstaat schimmel?

Schimmel ontstaat door condensatievocht. Dit gebeurt na afkoeling van warme lucht in combinatie met onvoldoende ventilatie. Denk hierbij aan de hete stoom tijdens het douchen die na afloop neerdaalt op tegels, kitranden en ramen. Ook kan deze hete stoom tegen het plafond aankomen, waarna er schimmel kan ontstaan. 

Wc verstopt? 4 handige tips om je wc te ontstoppen

Niets is vervelender dan een verstopte wc. Heb je de oorzaak gevonden, dan kun je zelf aan de slag met het ontstoppen van je wc. Met deze 4 tips lukt dat zeker.

1. Wc ontstoppen met baking soda en azijn

Wist je dat je een wc kunt ontstoppen met baking soda en azijn? Gooi eerst een grote kop baking soda in het toilet en doe er zo’n vijf minuten later twee koppen azijn bij. Laat de mix vervolgens een uur in de wc liggen. Spoel daarna door en kijk of de verstopping weg is. Deze mix kun je trouwens ook inzetten bij een verstopping in de douche of wasbak. 

2. Wc ontstoppen met afwasmiddel 

Heb je het idee dat vet of toiletpapier weleens de reden kan zijn van je verstopte wc? Probeer je wc dan te ontstoppen met afwasmiddel. Doe een half kopje afwasmiddel in de wc en gooi daar een liter warm water bij. Gebruik geen kokend water, dat kan het porselein in je wc aantasten of zelfs laten barsten. Nadat je het warme water erbij hebt gedaan zal het afwasmiddel zijn werk doen en de ontstopping in gang zetten. 

3. Wc ontstoppen met een plopper

Een plopper is een handig hulpmiddel om te gebruiken bij verstoppingen. Maak het rubber van de plopper eerst warm, zodat het extra flexibel wordt. Doe de ontstopper daarna in het water van de wc pot. Zit er te weinig water in? Voeg dan extra water toe, want zonder water kan de ontstopper zijn werk niet doen. Als er genoeg water in de pot zit, druk je de plopper zo ver mogelijk over de opening en trek je hem naar je toe als je zuigkracht voelt. Herhaal dit een aantal keer, rustig en behendig, zodat de verstopping hopelijk los komt. 

4. Wc ontstoppen met ontstoppingsmiddel

Wanneer een mix van soda en azijn, afwasmiddel en een plopper niet hebben gewerkt, dan is er nog een laatste redmiddel: ontstoppingsmiddel. Dit product is helaas niet zo goed voor het milieu, maar doet vaak wel zijn werk. Doe een fles van het ontstoppingsmiddel in het toilet en wacht een paar uur. Trek dan door om te kijken of de verstopping weg is. Niet het geval? Dan is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Wc verstopping voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt natuurlijk ook voor een verstopte wc. Gooi daarom geen vetresten, etensresten of chemische resten zoals verf in de wc. Dat geldt ook voor maandverband, luiers, tampons, keukenpapier en babydoekjes – hiervoor gebruik je de prullenbak. Deze producten zorgen namelijk vaak voor verstoppingen. Gebruik bovendien niet teveel toiletpapier en spoel de wc na ieder bezoek direct door, zodat het papier zich niet ophoopt in de toiletpot.

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Verder lezen
schoonmaakspullen

Welke schoonmaakspullen gebruik je voor de grote schoonmaak?

Hoe vaak je ook staat te schrobben, schoonmaken gaat het beste met goede schoonmaakspullen. In dit artikel vind je een overzicht van alle onmisbare schoonmaakartikelen voor je grote schoonmaak.

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch