1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zelf een garneerring maken: twee simpele tips

Zelf een garneerring maken: twee simpele tips

Garneerring

Ben je van plan om de keuken in te gaan voor de feestdagen? Probeer dan eens een mooi gerecht te serveren met een garneerring. Heb je die niet in huis? Geen paniek, want je kunt er zelf eentje maken met spullen die je al in huis hebt. Makkelijk én budgetvriendelijk. Hieronder zie je twee tips om ze zelf te maken. 

Garneerring-maken

Garneerring maken? 2 makkelijke manieren

Manier 1: Garneerring van aluminiumfolie 

Wist je dat je een kookring zelf kunt maken van aluminiumfolie? Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is aluminiumfolie, een schaar en een glas met de gewenste diameter. Deze garneerring van aluminiumfolie is ideaal voor gerechten zoals koude desserts of salades. Het is eenvoudig te maken en kan na gebruik worden gerecycled.

 

Stap 1: Afsnijden aluminiumfolie 

Begin met het afsnijden van een stuk aluminiumfolie van ongeveer 15 centimeter lang. De exacte lengte hangt af van hoe hoog je een garneerring wilt hebben.

 

Stap 2: Doormidden vouwen

Vouw de strook aluminiumfolie in de lengte doormidden om een dubbele laag te creëren.

 

Stap 3: Aluminiumfolie wikkelen 

Wikkel de dubbele laag aluminiumfolie stevig om de buitenkant van het glas of de beker om de gewenste diameter te bereiken. Zorg ervoor dat de folie strak genoeg zit om zijn vorm te behouden. Als je te veel folie hebt, knip het overtollige deel dan af met een schaar.

 

Stap 4: Stevige basis creëren 

Druk voorzichtig op de bovenkant van de folie om de rand van je garneerring plat te maken en een stevige basis te creëren. Schuif de garneerring voorzichtig van het glas of de beker en kijk eens aan: je hebt nu een zelfgemaakte garneerring van aluminiumfolie!

 

Manier 2: Garneerring van een blikje 

Je kunt ook een garneerring van een blikje maken. De volgende dingen heb je hiervoor nodig: een leeg blikje, schuurpapier, marker, blikopener, liniaal en handschoenen. Een garneerring van een blik is duurzaam en geschikt voor gerechten die verwarmd moeten worden, zoals gebakken eieren of gestapelde aardappelpuree.

 

Stap 1: Blikje reinigen 

Begin met het goed schoonmaken van het lege blikje. 

tip

Gebruik handschoenen om jezelf te beschermen tegen scherpe randjes.

tip

Stap 2: Boven- en onderkant verwijderen 

Gebruik een blikopener om de boven- en onderkant van het blikje te verwijderen. Je ziet dat je nu een cilindervormige buis overhoudt.

 

Stap 3: Markeer hoogte 

Markeer met een marker de gewenste hoogte voor je garneerring op de metalen buis. Dit zou meestal tussen vier en zes centimeter moeten zijn, afhankelijk van je voorkeur. Gebruik een liniaal om een rechte lijn rondom het blikje te tekenen op de gemarkeerde hoogte.

 

Stap 4: Uitknippen 

Knip voorzichtig langs de getekende lijn en kijk uit voor scherpe randjes. Je kunt hiervoor ook handschoenen gebruiken. 

 

Stap 5: Schuren

Gebruik wat schuurpapier om de randen van je garneerring glad te maken en eventuele scherpe randen weg te halen. 

 

Stap 6: Schoonmaken en gebruiken 

Maak de garneerring goed schoon en daarna goed droog. Vanaf nu kun je jouw zelfgemaakte garneerring gebruiken.

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

koekjesvorm

Tips voor het schoonmaken van een koekjesvorm

Heb je koekjes gebakken en ben je benieuwd hoe je een koekjesvorm het beste kunt schoonmaken? Bekijk dan deze handige tips!

Verder lezen
koekvormpjes

Zelf bakvormpjes maken: zo maak je koekvormpjes van aluminiumfolie

Geen bakvormpjes, maar wil je wel koekjes maken? Met wat aluminiumfolie en deze tips maak je makkelijk en snel zelf de koekjesvormen. Lees gauw verder!

Verder lezen
oven schoonmaken

Oven schoonmaken? Een schone oven in 6 stappen

Wil je jouw oven schoonmaken, maar zie je er erg tegenop? In de volgende 6 stappen laat je jouw oven in een korte tijd weer blinken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch