1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zelf bakvormpjes maken: zo maak je koekvormpjes van aluminiumfolie

Zelf bakvormpjes maken: zo maak je koekvormpjes van aluminiumfolie

koekvormpjes

Vandaag is een perfecte dag om heerlijke koekjes te bakken. Alle ingrediënten staan klaar, je hebt je kookschort omgedaan en iedereen heeft er zin in. Tot je ineens beseft dat je geen bakvormpjes hebt – en met de hand vormpjes kneden is toch minder leuk. Maar geen paniek. Heb je wel aluminiumfolie? Dan is het probleem opgelost. Aluminiumfolie is makkelijk en snel om te buigen tot elke vorm die je maar kunt dromen. 

Knutselen met aluminiumfolie

Het enige wat je nodig hebt, is aluminiumfolie. Voor het knutselen met aluminiumfolie maakt het niet uit welke soort je gebruikt. Je begint met het scheuren van de folie – een halve meter is al genoeg. Omdat de vorm stevig moet zijn om het koekbeslag een vorm te geven, is het goed om de folie te vouwen. Dit doen je door het afgescheurde stuk op een vlakke ondergrond te leggen en deze langs de lange zijde steeds een halve centimeter om te vouwen. Je krijgt daardoor een lange, dikke strook. Strijk deze nog even goed plat, dan is meteen alle lucht eruit. 

Zelf bakvormpjes maken 

Tijd om de koekvormpjes te maken. Hiermee kun je alle kanten op. Wat dacht je van een sterretje, of een vierkant? Je kunt zelfs een vorm maken van gingerbread koekjes. De dikke strook aluminiumfolie die je nu hebt, vouw je makkelijk en snel in de vorm die je graag wilt hebben. En het mooie is dat je ’m altijd weer kunt omtoveren tot een nieuwe vorm. Als je de perfecte bakvorm hebt gemaakt, kun je deze het beste dichtmaken met plakband. Zo weet je zeker dat je koekjes de juiste vorm behouden. 

Koekjes bakken is natuurlijk het leukst met kinderen, maar het kan wel wat meer tijd kosten. Om samen gezellig te bakken, hebben we wat tips op een rijtje gezet.

Geen aluminiumfolie in huis? 

Is je rol aluminiumfolie bijna op? Dan hebben we nóg een tip voor je. Hiervoor heb je wat lege theelichtjes en plakband nodig. Daarmee kun je alsnog (kleinere) koekvormpjes maken. Knip met een schaar een randje van het theelichtje af. Dit doe je door eerst verticaal in het theelichtje te knippen. Vervolgens knip je makkelijk de onderkant van het theelichtje eraf – deze heb je namelijk niet nodig. Met een stukje plakband maak je de uiteindes aan elkaar. Als bakvormpje heb je al meteen een rondje, maar je kunt het theelichtje ook makkelijk tot een hartje of vierkantje vormen. 

De koekjes zitten mooi in hun aluminium bakvormpjes en kunnen in de oven. Het enige wat nu nog overblijft, is het opruimen. En daar hebben we wat tips voor. Zo kan iedereen ermee aan de slag.

koekjes bakken

Meer zoals dit:

schoolreis snacks

Wat kun je kinderen het beste meegeven op schoolreisje?

Je kinderen staan vast te trappelen om op schoolreisje te gaan. Wat zijn nu goede snacks om kinderen mee te geven op hun schoolreisje?

Verder lezen
Appeldonut met pindakaas

Appeldonut met pindakaas

Topcombinatie: appel met pindakaas. En niet zomaar appel, maar een appeldonut! Je maakt deze traktatie snel en makkelijk zelf. Benieuwd hoe? Dat lees je hier.

Verder lezen
broodtrommel

5 manieren om je broodtrommel handig in te pakken

Wil jij ook dat iedere dag de lunch voor jezelf en de kids weer een klein feestje is? Met tips pak je de broodtrommel handig in.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch