1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 9 simpele hacks met aluminiumfolie

9 simpele hacks met aluminiumfolie

hacks met aluminiumfolie

Aluminiumfolie is bijna in iedere keuken wel te vinden. Niet alleen kun je er eten mee afdekken, ook is het handig tijdens het koken en bakken. Maar dit wonderfolie kan nog véél meer. Wij hebben daarom de 9 handigste hacks met aluminiumfolie voor je verzameld. 

9 simpele hacks met aluminiumfolie (met video!)

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

hacks met aluminiumfolie

1. Zilver poetsen met aluminiumfolie

Je sieraad is niet meer zo glimmend als de dag waarop je het kocht of kreeg. Gelukkig helpt deze hack je daarbij, zonder dat je naar de juwelier hoeft. Je kunt namelijk makkelijk je zilver poetsen met aluminiumfolie. Scheur een klein stukje aluminiumfolie af, vouw het op en doe het in een bakje. Leg hier het zilveren sieraad op en strooit wat zout er overheen. Giet voorzichtig wat kokend water in het bakje totdat de sieraden helemaal ondergedompeld zijn. Laat dit even inwerken en je sieraad is glanst als nooit tevoren! 

2. Overhemd strijken

Heb je weinig tijd, maar moet dat overhemd of die blouse echt gestreken zijn? Dan hebben we dé oplossing. Aluminiumfolie is namelijk een ideale partner tijdens het strijken. Waarom? Aluminiumfolie reflecteert de hitte van je strijkijzer. Hierdoor strijk je sneller de kreukels uit je overhemd of blouse. Leg voordat je gaat strijken wat aluminiumfolie onder de hoes en je kunt gaan strijken. Geen aluminiumfolie in huis, maar wel gekreukte kleding? Hier vind je 7 tips om zo min mogelijk te strijken.

3. Messen slijpen

Botte mensen, maar geen messenslijper? Gebruik dan een prop aluminiumfolie. Haal een paar keer een prop aluminiumfolie over het mes heen en je bent alweer klaar. Goed om te weten: op de lange termijn kun je wel beter een messenslijper gebruiken. 

4. Botte schaar

Deze hack is de simpelste die er is. Als je een botte schaar hebt, knip je gewoon in een stuk aluminiumfolie. Daarna is je schaar scherp genoeg om weer in papier te knippen. 

5. Roest verwijderen 

Niks vervelender dan aangekoekte resten of roest op het rooster uit de oven of van de barbecue. Met aluminiumfolie ben je daar in een handomdraai vanaf. Maak een propje van aluminiumfolie en je schrobt de roest zo weg. 

hacks aluminiumfolie

6. Batterijen vervangen

Je wil je batterijen vervangen, maar hebt alleen kleinere exemplaren in huis. Geen probleem: plaats gewoon een beetje aluminiumfolie aan de positieve uiteinden. Het folie begeleidt de stroom waardoor het apparaat ook op te kleine batterijen werken.

7. Vogels afschrikken

Met zorg en aandacht geef je veel liefde aan je moestuin. Daarom is het extra vervelend als dieren je oogst stelen. Wikkel in dat geval wat stukken aluminiumfolie in de takken van je planten of fruitbomen. Zo schrik je de vogels af en kun jij genieten van je geoogste groenten en fruit. 

8. Kleding minder statisch maken

Een prop aluminiumfolie in de droger? Jazeker! Dit is namelijk de oplossing voor minder statische kleding. Maak een balletje van aluminiumfolie en gooi dit bij je was in de droger. Je hoeft dit niet elke wasbeurt te doen: één keer is al goed voor zes maanden lang minder statische kleding. 

9. Langer verse bananen 

Als je bananen koopt, koop je vaak een tros. Daarmee kun je meteen de hele week vooruit. Toch zien bananen er aan het begin van de week anders uit dan aan het einde, als ze rijper worden. Aluminiumfolie lost dat voor je op. Door een strookje aluminiumfolie om de stengels van je bananen te vouwen, hou je ze langer vers en verkleuren ze minder snel. 

Meer zoals dit:

kattenbak hacks

4x handige kattenbak hacks

Deze vier handige kattenbak hacks maken het schoonhouden van je huis én de kattenbak een stuk makkelijker.

Verder lezen
Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Verder lezen
bbq schoonmaken

De BBQ schoonmaken? 6 tips

Staat het barbecue seizoen weer voor de deur? In dit artikel lees je hoe je de barbecue het beste schoonmaakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch