1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Een kerstdiner met een klein budget? We geven 5 tips
Een kerstdiner met een klein budget? We geven 5 tips

kerstdiner klein budget

5 tips voor een kerstdiner met een klein budget 

De maand december is altijd een dure, maar heerlijke maand. We vieren Sinterklaas en Kerstmis met cadeaus, eten uitgebreid en hebben veel visite. In die korte donkere dagen van het jaar is dat juist exact wat we nodig hebben, gezelligheid met de personen die we liefhebben. Dus doen, ook met een klein budget. Een kerstdiner organiseren als je een klein budget hebt kan misschien een beetje spannend klinken, maar dat hoeft helemaal niet. We geven tips, want het hoeft helemaal niet duur te zijn.  

tip

Veel families verdelen de gangen of delen van het kerstdiner onder elkaar. Je kunt een fijne verdeling maken binnen jouw familie of visite. De één neemt bijvoorbeeld de soep mee, de ander het toetje en een ander de kerstkransjes. 

tip

1. Budgettips om jouw tafel mooi te dekken 

Als je een kerstdiner met een klein budget wilt organiseren is dat het perfecte moment om je eens te storten op jouw kasten, zolder, berging of schuurtje. Wat voor moois heb je daar allemaal staan? Kijk of je nog mooie kandelaren of vaasjes hebt staan en zoek naar overgebleven kerstverlichting en kerstversiering. Poets vazen helemaal schoon, stop de lichtjes, kerstballen, bloemetjes of kersttakken erin en zet ze op tafel. Kleine glaasjes met daarin waxinelichtjes zijn ook heel sfeervol op tafel. 

Heb je nog een mooi gordijn of beddengoed in de kast dat je niet meer gebruikt? Maak er een mooi tafellaken en servetten van. Leuk idee voor de kindertafel: een tafellaken waar je op kunt tekenen en morsen! Gebruik daar uiteraard wel een oud laken voor, dat je niet meer nodig hebt. 

tip

Ruil eens van servies met een familielid of een vriendin, dat kan de mooiste kersttafels opleveren!

tip

2. Maak zelf decoraties en uitnodigingen voor een budget kerstdiner 

Kerstmis is een tijd van samenzijn, met elkaar. Maak het extra gezellig door te gaan knutselen! Trek eerst samen de natuur in en haal mooie takjes, dennenappels en bladeren op om te versieren of om slingers mee te maken. Versier vervolgens kerstkaarten, uitnodigingen of menukaarten met alles wat je gevonden hebt. Pak deze takjes en bladeren het liefst van de grond, zodat de natuur helemaal intact blijft. Maak een prachtige centerpiece, eventueel samen met de kinderen, van een lage taartstandaard, mooi mandje of een stuk steekschuim, jouw gevonden takjes en dennenappels en overgebleven lampjes en ballen. De tafel zal stralen. 

Uitnodigingen, menukaarten of naamkaartjes kun je ook perfect samen maken. Knip een kerstboom of bal uit en versier die met alles wat je nog in jouw knutsellade kunt vinden. Maak de uitnodiging persoonlijk door een lieve kerstwens erop te schrijven en je verovert in een paar seconden alle harten. Samen met de grotere kinderen is het ook leuk om een filmpje te maken met daarin de uitnodiging. Laat ze zich verkleden, opmaken of een gek dansje doen voor een hilarische uitnodiging. 

3. Gebruik ingrediënten uit jouw voorraadkast 

Wij hebben in Nederland vaak een voorraadkast vol met potjes, blikjes en andere lekkernijen. Soms met heel praktische ingrediënten zoals kokosmelk en pindakaas, maar ook potjes die je van vakantie meeneemt, uit een kerstpakket of gewoon achter de andere blikjes stond. Kijk eens kritisch naar de inhoud van jouw kast (of misschien wel jouw vriezer) en kijk wat je kunt gebruiken. Dat blikje linzen kan onderdeel zijn van de linzensalade in het voorgerecht. De augurken als onderdeel van de borrelplank of de gepelde tomaten in het stoofvlees. Alle beetjes helpen!

Kerst

Je kunt natuurlijk besparen op iedere gang die je serveert, door bijvoorbeeld goed op de aanbiedingen te letten, te variëren met vlees, vis en vega, maar ook op het dessert. Vaak zit iedereen flink vol van de voorgaande gangen, dat een uitgebreid dessert niet eens nodig is. Je kunt hier dus flink op besparen qua geld en ook qua bereidingstijd. Schep een paar bolletjes ijs in een champagneglas en giet hier een mousserende wijn of cava overheen, je hebt binnen een handomdraai een goedkoop, maar chique dessert. Kijk ook eens bij onze kant en klare desserts die speciaal met Kerstmis in de winkels leggen. De prijzen zijn daar zo scherp, daar kun je zelf niet tegenop bakken. Maak bijvoorbeeld een grand dessert, waarbij je kleine nagerechten in glaasjes serveert op een grote plank, zodat iedereen zelf kan kiezen. Wat er overblijft kun je dan perfect weer in de koelkast zetten.

5. Let op de aanbiedingen

Bij ALDI vind je alles voor jouw kerstmenu, je kunt net zo luxe genieten, maar dan goedkoper. Ook voor en tijdens de feestdagen is het zinvol om op de aanbiedingen te letten. Dit is helemaal een goed idee als het ingrediënt of product langer houdbaar is. Sla alvast chocolade in voor bij de koffie, lekkere thee, nootjes of die bijzondere fles wijn die jij zo lekker vindt. Zorg wel voor wat ruimte in de voorraadkast en een doel voor de producten (plak er desnoods een post-it op), dan zit jij helemaal goed op budget deze kerst.   

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

budget kerstdiner

Meer zoals dit:

Kersttafel versieren

4 x de kersttafel origineel dekken en versieren

Het kerstdiner eet je het liefst aan een prachtig versierde kersttafel, maar hoe doe je dat zonder dat je teveel geld uitgeeft? 4 originele tips om jouw kersttafel te dekken.

Verder lezen
Kaasplankje maken

Tips om een feestelijk kaasplankje te maken met Kerst

Een heerlijk kaasplankje maken is niet heel moeilijk en met deze tips supersimpel. Van beginner tot ervaren, iedereen kan smikkelen van dit kaasplankje.

Verder lezen
Overgebleven oliebollen

4 recepten met overgebleven oliebollen

Heb je geen idee wat je met de overgebleven oliebollen kunt doen na Oud & Nieuw? ALDI helpt je aan 4 lekkere ideeën!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch