1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Biefstuk bakken: in de pan, airfryer, oven en sous-vide

Biefstuk bakken: in de pan, airfryer, oven en sous-vide

biefstuk bakken

Biefstuk bakken kan op heel veel verschillende manieren. Zo kun je een biefstuk bakken in de pan of airfryer, maar ook in de oven of sous-vide. In dit artikel leggen we uit hoe je met deze verschillende technieken een perfecte biefstuk bakt. 

Biefstuk bakken op 4 manieren 

In dit artikel kun je lezen over vier methodes om een biefstuk te bakken. Alle vier hebben hetzelfde beoogde resultaat, namelijk een perfect gebakken stukje vlees met een donker jasje en een zachte, rosékleurige binnenkant. 

  1. Biefstuk bakken in de pan
  2. Biefstuk uit de airfryer
  3. Biefstuk in de oven 
  4. Sous-vide biefstuk 
biefstuk bakken

1. Biefstuk bakken in de pan 

De bekendste manier om biefstuk te bakken is in de pan, een goede koekenpan dan wel natuurlijk. Je voegt wel altijd olie, boter, margarine toe of een combinatie. Door een combinatie van bijvoorbeeld olie en boter te gebruiken zorg je dat de pan goed heet kan worden, zonder dat het vet verbrandt. Olie heeft namelijk een hoger rookpunt dan boter. De boter zorgt weer voor de lekkere smaak en is natuurlijk de ideale basis voor een lekkere jus. 

Haal 30 tot 60 minuten van tevoren het vlees uit de koelkast en leg op een bordje zodat het op kamertemperatuur kan komen. Hierdoor gaart het vlees gelijkmatiger. Zorg dat de koekenpan goed heet is en voeg eventueel rozemarijn, tijm en een geplet knoflookteentje toe. Schroei de biefstuk aan beide kanten dicht aan beide kanten totdat het goudbruin is en zet zacht tot de gewenste gaarheid. Kruid het vlees met peper en zout, en laat nog even rusten in aluminiumfolie. 

2. Biefstuk uit de airfryer 

Biefstuk kun je ook bakken in de airfryer. Minder bekend, maar ook zeker een optie. Niet alleen is het snel gepiept, je hebt hierdoor minder olie of boter nodig. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en wrijf in met olijfolie. Bak het biefstukje op een bakplaat of bakvorm in een hetelucht friteuse voorverwarmd op 180-200 graden. In de airfryer duurt het ongeveer 6-8 minuten voor een rare tot medium resultaat. Kruid het vlees na afloop met zout en peper, en laat een paar minuten rusten in aluminiumfolie.

biefstuk bakken

3. Biefstuk in de oven 

Bak je meerdere biefstukjes tegelijk, kook je voor een grote groep of heb je niet zoveel ruimte op het fornuis? Bak dan jouw biefstuk in de oven. Dit kun je op twee manieren doen: of je bakt de biefstukjes net als bij de airfryermethode volledig in de oven. Dit doe je in een oven op 180-200 graden. Ook hiervoor laat je het vlees eerst op kamertemperatuur komen waarna je het met olie inwrijft. Bak ze in een ovenschaal gedurende 6-8 minuten.

 

Een andere methode is door ze eerst voor te bakken. Doe dit in een pan op hoog vuur met een mengsel van boter en olie of alleen margarine, 1-2 minuten per kant. Verpak vervolgens de biefstukjes in aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen en laat nog ongeveer 10-12 minuten in een op 120-140 graden voorverwarmde oven nagaren. Het voordeel hiervan is dat ze garen op lagere temperatuur, waardoor het vlees nog zachter blijft. 

4. Sous-vide biefstuk  

De laatste methode is biefstuk sous-vide garen. Sous-vide is het Franse woord voor vacuüm, wat inhoudt dat je het vlees in een vacuümgetrokken zakje gaart in water of stoom. Met een speciaal apparaat kun je water in een pan of bak op een constante temperatuur houden waarin het vlees kan garen. Hierdoor heb je 100% invloed op de kookomstandigheden en de uitkomst. Het is dan ook een veelgebruikte methode in restaurants en andere professionele keukens. 

Thuis kun je ook sous-vide koken. Hiervoor heb je een sous-vide apparaat of een stoomoven nodig. Vul een plastic zakje met het vlees, een beetje boter of olijfolie, kruiden en eventueel andere smaakmakers en trek vacuüm. Het water of de stoom breng je tot de gewenste kerntemperatuur: de temperatuur die overeenkomt met de gewenste garing. Voor medium-rare is dat bijvoorbeeld 54-57 graden Celsius. 

Doe het zakje met vlees in het water en gaar ongeveer 2 uur. Doordat het water de maximale temperatuur heeft, kan het nooit te ver doorgaren. Na het garen kun je het vlees nog kort bakken in een pan met een beetje olie of boter, zodat het een mooi bruin laagje krijgt. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

biefstuk bakken

Biefstuk van ALDI: Best Getest

Nederland
4.96
2 x 125 g
Hollandse kogelbiefstuk
Hollandse kogelbiefstuk

Meer zoals dit:

biefstuk snijden

Biefstuk snijden doe je zo

Biefstuk snijden doe je zo! Tegen de draad in of juist met de draad mee? Lees in dit artikel hoe je biefstuk snijdt.

Verder lezen
biefstuk

5 x biefstukrecepten: van Beef Wellington tot Loetje

Gek op biefstuk, maar wil je een keer iets anders dan de klassieke bereiding? Laat je in dit artikel inspireren door de vijf lekkerste recepten met biefstuk, maar dan net even anders.

Verder lezen
groente biefstuk

Welke groente eet je bij biefstuk?

Groente bij biefstuk is altijd een goed idee. Lees in dit artikel welke groenten goed bij biefstuk passen én hoe je de lekkerste biefstuk met champignons maakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch