Makkelijk 3-gangen kerstmenu onder de 5 euro per persoon

De feestdagen zijn al duur en druk genoeg, dus komt dit makkelijke 3-gangen kerstmenu goed van pas. De drie gangen bij elkaar kosten minder dan €5,- euro per persoon en elk recept is makkelijk om te maken. Om de kosten laag te houden zijn de drie gangen vegetarisch. Wil je wel graag vlees of vis eten? Voeg dat dan gerust toe.

Tip: bij de recepten op onze website kun je altijd de prijs per persoon vinden. Dan kun je bij het samenstellen van jouw kerstmenu daar alvast rekening mee houden.

Makkelijk 3-gangen kerstmenu onder de €5,- p.p.

Voor dit makkelijke 3-gangen kerstmenu kozen we drie smakelijke, maar ook makkelijk en snel te maken gerechten uit. Alle drie de gerechten zijn vegetarisch, maar zijn ook heel lekker met een beetje vis of vlees erbij. Het menu kost bij elkaar slechts €3,83 per persoon op basis van de ingrediënten die je gebruikt van de ALDI.

  1. Voorgerecht: hartige tarte tatins met stoofpeer, blauwe kaas en walnoten
  2. Hoofdgerecht: vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel
  3. Nagerecht: snelle mini pavlova’s met room, mango en witte chocolade

1. Voorgerecht: hartige tarte tatins met stoofpeer, blauwe kaas en walnoten - €1,45 p.p.

Een klassieke tarte tatin maak je van appel en smaakt zoet. Voor deze variant gebruik je stoofpeertjes, blauwe kaas en walnoten, waardoor de smaak juist hartig is. Een geweldig voorgerecht om dit budget kerstdiner mee te beginnen. Niet alleen zijn deze hartige tarte tatins heel makkelijk om te maken, ze zien er feestelijk uit en zijn lief voor jouw bankrekening. Bak de tarte tatins vlak voor het serveren in de oven, zodat het bladerdeeg krokant blijft. Heb je andere noten in huis? Gebruik die dan in plaats van walnoten.

2. Hoofdgerecht: vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel - €1,80 p.p. 

Een vegan hoofdgerecht tijdens kerst? Deze plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel volstaat als zalig spektakelstuk. De plaattaart bevat lekker veel groenten, is goed hartig en ziet er prachtig uit. Gek op kaas? Bestrooi de plaattaart dan vlak voor het serveren met verkruimelde geitenkaas of feta. Ook lekker met een stukje vis of een frisse rucolasalade.

3. Nagerecht: snelle mini pavlova’s met room, mango en witte chocolade - €0,60 p.p. 

Makkelijker wordt het bijna niet met dit easy peasy kerstdessert. Snijd de mango in kleine blokjes, klop de slagroom stijf en rasp de witte chocolade. Meng de vla met de slagroom en het versieren kan beginnen. Vul de meringues met het romige vlamengsel en garneer met de mango en witte chocolade. Een ontzettend lekker, makkelijk en snel kerstdessert. Je kunt deze mini pavlova’s garneren met mango en witte chocolade, maar ook andere soorten fruit, chocolade of decoratie gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en kies wat jij het lekkerst vindt.

Meer zoals dit: