Dierenwelzijn bij ALDI

Dierenwelzijn

 1. Startpagina
 2. Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

Bij ALDI vinden wij het belangrijk dat de dieren in onze ketens in goede omstandigheden kunnen leven. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met onze leveranciers het dierenwelzijnsniveau te verhogen. Onze gezamenlijke betrokkenheid zorgt ervoor dat het dierenwelzijn in onze ketens zich continu blijft ontwikkelen en verbeteren.

Zo draagt het grootste deel van ons verse varkensvlees en onze Nederlandse vleeswaren in het vaste assortiment minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk. Ook al onze verse eieren dragen het Beter Leven keurmerk. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming. Het maakt gebruik van een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe beter het dierenwelzijn van de dieren. Naast vers vlees en vleeswaren, vind je dit keurmerk ook op onze salades, soepen en kant-en-klaar maaltijden met vlees. Bij ALDI vinden wij het belangrijk dat de dieren in onze ketens in goede omstandigheden kunnen leven. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met onze leveranciers het dierenwelzijnsniveau te verhogen. Onze gezamenlijke betrokkenheid zorgt ervoor dat het dierenwelzijn in onze ketens zich continu blijft ontwikkelen en verbeteren.

Zo draagt het grootste deel van ons verse varkensvlees en onze Nederlandse vleeswaren in het vaste assortiment minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk. Ook al onze verse eieren dragen het Beter Leven keurmerk. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming. Het maakt gebruik van een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe beter het dierenwelzijn van de dieren. Naast vers vlees en vleeswaren, vind je dit keurmerk ook op onze salades, soepen en kant-en-klaar maaltijden met vlees. 

Meer dierenwelzijn in het kipassortiment

Het grootste deel van onze verse kip komt van Nederlandse boeren. Samen met hen hebben wij in 2017 de stap gemaakt naar een trager groeiend ras met meer ruimte en afleidingsmateriaal. In 2021 hebben we ons kippenassortiment verder verduurzaamd door verhoging van het dierenwelzijn van de kippen. Sinds eind 2021 hebben al onze kipvleeswaren minimaal 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Vanaf 2023 geldt dit voor al onze verse kip (eind 2021: 30% van het aantal producten). Het minimum van 1 ster betekent dat de dieren meer ruimte, afleidingsmateriaal en een overdekte buitenuitloop hebben. Zo hebben de kippen de mogelijkheid om buiten te scharrelen.

Zuivel

Onze verse zuivel, dat zijn melk en melkproducten zoals Nederlandse kaas, zijn gemaakt van weidemelk. Weidemelk is afkomstig van koeien die ten minste 120 dagen per jaar 6 uur lang naar buiten kunnen. Daarnaast worden al onze verse melk, yoghurt en vla gemaakt met extra aandacht voor koe, natuur en klimaat. Zo heeft de koe meer ruimte in de stal, is er meer aandacht voor flora en fauna op en rond het erf en wordt er gebruikgemaakt van groene energie. Je herkent de producten aan het On the way to PlanetProof en Weidemelk logo. Sinds 2021 verkopen wij als een van de eerste Nederlandse supermarkten ook kaas met het On the way to PlanetProof logo.

Kijk hieronder om meer te weten te komen over ons beleid en onze stappen per diersoort of lees meer in ons Nationale dierenwelzijnsbeleid en ons internationale beleid (klik hier voor Engelse versie). 

 • Kip

 • Varken

 • Rund

 • Zuivel

 • Eieren

 • Vis

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch