Duurzamere palmolie bij ALDI
Duurzamere palmolie
  1. Startpagina
  2. Duurzamere palmolie

Duurzamere palmolie

Palmolie wordt verwerkt in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals margarine en koekjes. Maar ook in non-food producten, zoals cosmetica en reinigingsproducten. Daarmee is het één van de meest gebruikte plantaardige oliën ter wereld. De palmvrucht van de oliepalm is zeer productief en de palmolie is hittebestendig, lang houdbaar en neutraal van smaak.

Palmolie wordt geproduceerd in tropische landen als Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Het succes van deze plantaardige olie brengt een aantal sociale en ecologische uitdagingen met zich mee. Zo vormen de oliepalm-plantages een bedreiging voor de waardevolle regenwouden. ALDI wil deze uitdagingen het hoofd bieden door bij te dragen aan duurzame palmolieproductie.In de landen waar oliepalmen verbouwd worden, vormt de conventionele landbouw van deze plantages een bedreiging voor de tropische regenwouden. Daarom is ALDI actief lid van de Roundtable on Sustainable Palmoil (RSPO). In samenwerking met NGO’s en ketenbedrijven zijn internationale criteria ontwikkeld voor het bevorderen van milieuvriendelijke en sociaal verantwoord geproduceerde palmolie.

Beleid & doelen

Ons beleid is dat alle palmolie, palmpitolie en derivaten in onze eigen merk producten RSPO gecertificeerd moet zijn. In 2023 was dit 99,9%.

Met wie werken we samen?

Lidmaatschap RSPO

In de landen waar oliepalmen verbouwd worden, vormt de conventionele landbouw van deze plantages een bedreiging voor de tropische regenwouden. Daarom is ALDI actief lid van de Roundtable on Sustainable Palmoil (RSPO). In samenwerking met NGO’s en ketenbedrijven zijn internationale criteria ontwikkeld voor het bevorderen van milieuvriendelijke en sociaal verantwoord geproduceerde palmolie.

Het aandeel gecertificeerde palm(pit)olie dat ALDI gebruikt voor de productie van food en non-food producten bedraagt 99,9% in 2023. Dit betekent dat de palmolie die in ALDI-producten wordt gebruikt alleen afkomstig is van producenten die voldoen aan bepaalde richtlijnen en specificaties. Dit is bedoeld om de teelt van oliepalmen duurzamer te maken en ontbossing en mensenrechtenschendingen bij de palmolieteelt te voorkomen.

WNF en RSPO scorecard

Daarnaast brengen zowel het Wereld Natuur Fonds als de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO) een scorecard uit met betrekking tot de inzet van bedrijven voor duurzamere palmolie, waarin ook ALDI is opgenomen en goede scores behaalt. De WNF scorecard vind je hier en de RSPO scorecard vind je hier.

Bescherming van bossen? Natuurlijk wel bij ALDI

Bescherming van bossen

Verder lezen

ALDI steeds duurzamer? Natuurlijk wel

Verder lezen
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch