1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Speklapje met crispy zuurkool en aardappelpuree

Speklapje met crispy zuurkool en aardappelpuree

Speklapje met crispy zuurkool en aardappelpuree

Gemakkelijk

20Min

4 Personen
4 speklappen
barbecuesaus
2 zakjes kant-en-klare aardappelpuree
500 ml volle melk
500 g zuurkool
olie om in te frituren
peper & zout
Mail recept

Speklapje met crispy zuurkool en aardappelpuree

Een speklapje met barbecuesaus, aardappelpuree en krokante zuurkool: klinkt dat niet heerlijk? Door zuurkool kort te frituren, krijg je een knapperige topping die heerlijk is over de speklapjes.

Stap 1

Bak de speklapjes in 8 à 10 minuten bruin en gaar in een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur. Lak ze ongeveer een minuut voor het einde van de baktijd met een beetje van de barbecuesaus.

Stap 2

Dep de helft van de zuurkool droog met een beetje keukenpapier en doe de andere helft in een pannetje met drie eetlepels water. Breng de pan aan de kook en laat de zuurkool in 10 tot 20 minuten gaarkoken. Als je zachte zuurkool (qua textuur en smaak) lekkerder vindt, laat je het zo lang mogelijk koken. Hou je wel van een bite, houd dan 10 minuten aan.

Stap 3

Verhit de frituurolie op 175 graden (in een frituurpan of giet een laagje olie van ongeveer een centimeter in een steelpannetje). Bak de zuurkool goudbruin en laat uitlekken op wat keukenpapier.

Stap 4

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gekookte zuurkool erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Schep de puree op de borden en leg op elk bord een speklapje. Verdeel de krokante zuurkool over de speklapjes en serveer.

Dit gerecht kost ongeveer 1.00 per persoon

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch