Gehaktballetjes in jus

Gehaktballetjes in jus van ALDI

Gemiddeld

20Min

40Min

4 Personen
500 g half-om-half-gehakt
1 ei
2 kleine uien
2 tl mosterd
1 el peterselie
4 el paneermeel
25 g boter
2 el azijn
1 el bloem
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
200 ml water
1 el sesamzaadjes
half runderbouillonblokje
2 plakje ontbijtkoek
snuf nootmuskaat
peper en zout
Mail recept

Stap 1

Meng het gehakt in een grote kom met het ei, 1 fijn gesnipperde ui, 1 theelepel mosterd, peterselie, paneermeel en nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout. Kneed met vochtige handen het gehaktmengsel grondig en rol 8 balletjes. Rol ze dan lichtjes door wat bloem voor een mooie korst. Let op: het gehakt moet voldoende plakken om er mooie, stevige ballen van te rollen. Indien het gehakt te droog is, voeg dan nog een ei toe. Is het te nat, doe er dan een beetje paneermeel bij.

Stap 2

Smelt in een braadpan 25 gram boter en bak de gehaktballen hierin rondom bruin. Haal de ballen uit de pan. Fruit de andere gesnipperde ui in het bakvet. Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan en giet voorzichtig het water erbij. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg dan de azijn, verkruimelde plakjes ontbijtkoek, 1 theelepel mosterd, laurierblaadje en kruidnagels toe en blijf roeren tot het een egale saus is.

Stap 3

Draai het vuur lager en leg de ballen terug in de pan. Stoof de gehaktballen met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar. Keer de ballen af en toe om. Rooster ondertussen wat sesamzaadjes en strooi die voor het serveren over de gehaktballen.

Variatietip:

Gebruik ook eens appelstroop in plaats van de ontbijtkoek. Liefhebber van pittig? Mix een klein beetje sambal door het gehakt.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch