1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Kaassoesjes en kruidige appelchutney

Kaassoesjes en kruidige appelchutney

Kaassoesjes en kruidige appelchutney

Gemiddeld

40Min

4 Personen
2 eieren
1 g zout
50 g ongezouten roomboter
50 g bloem
100 g belegen kaas, geraspt
1/2 tl gemalen zwarte peper
2 zoetzure appels
1 el honing
1 tl citroensap
1/2 tl kaneel
1/4 tl gemalen korianderzaad
Ook nodig: druk-en-sluitzakje
Mail recept

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar. Kluts de eieren los in een kom en zet apart.

Stap 2

Doe 100 gram water met het zout en de boter in een pan. Laat de boter smelten en breng het mengsel aan de kook. Voeg in een keer de bloem toe en roer direct met een houten lepel. Roer totdat alle bloem is opgenomen en er een samenhangende deegbal ontstaat die van de wand van de pan loskomt.

Stap 3

Draai het vuur uit en haal de pan van de warmtebron. Laat 2 minuten afkoelen terwijl je regelmatig roert. Voeg nu al roerend een kwart van de geklutste eieren toe. Roer goed tot het ei volledig is opgenomen. Het lijkt aan het begin alsof dat niet gebeurt, maar blijf roeren – het komt goed. Voeg een volgend deel van het ei toe en roer weer tot het volledig is opgenomen. Ga zo door tot het ei op is. Blijf nog een paar minuten roeren.

Stap 4

Roer nu 50 gram van de geraspte kaas samen met de zwarte peper door het soezendeeg. Doe het mengsel in een druk-en-sluitzakje en maak hier een spuitzak van. Knip het puntje af en spuit 10-12 gelijke rondjes op het bakpapier. Bestrooi met de resterende geraspte kaas en bak de kaassoesjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Stap 5

Maak ondertussen de kruidige appelchutney. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Verwarm een steelpannetje op middelhoog vuur en gaar hierin de appel samen met 35 ml water, de honing, het citroensap, de kaneel en het gemalen korianderzaad. Roer regelmatig en draai het vuur uit zodra de appel zacht wordt, maar je nog wel stukjes ziet zitten. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Doe de chutney in een klein bakje.

Stap 6

Haal de kaassoesjes uit de oven en leg op een mooie plank of schaal. Serveer met de kruidige appelchutney.

De prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,90 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch