1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Zoete-aardappelschotel met kip en pesto

Zoete-aardappelschotel met kip en pesto

Zoete-aardappelschotel met kip en pesto

Gemakkelijk

10Min

40Min

4 Personen
750 g zoete aardappels
1 rode paprika
1 gele paprika
2 tl citroenrasp
400 g kipdijfilet 
120 g groene pesto
35 g walnoten 
Mail recept

Wat moet je doen?


Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Stap 2
Was de zoete aardappels en snijd in stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter. 

Stap 3
Meng de zoete aardappel met de paprika, de citroenrasp en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een ovenschaal en rooster 15 minuten in de oven. 

Stap 4
Smeer ondertussen de kipdijfilets in met de groene pesto. Haal de ovenschaal uit de oven, leg de kip er bovenop en rooster nog eens 20 tot 25 minuten. Controleer of de zoete aardappel en de kip gaar zijn. 

Stap 5
Doe ondertussen de walnoten in een klein ovenbestendig schaaltje en rooster 8 minuten in de oven. Hak de walnoten grof. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met de walnoten. Serveer warm of lauwwarm. 

Budgettip: dit gerecht kost ca. 3,34 per persoon.

Tip

De combinatie van zoete aardappel, paprika, kip en pesto smaakt hartig en fris tegelijk. Een fijn gerecht voor in het voorjaar, bijvoorbeeld tijdens Pasen. Kook je voor een groter gezelschap? Dan is dit recept ook ideaal. Verdubbel of verdrievoudig het recept en volg de instructies. Wedden dat het in de smaak valt?

Zoete-aardappelschotel met kip en pesto


Pasta pesto is een klassieker uit de Italiaanse keuken en doet het altijd goed, bij jong en oud. Deze zoete-aardappelschotel met kip en pesto is een voedzaam gerecht voor een doordeweekse dag of tijdens Pasen! Het is namelijk erg makkelijk om te maken, want het meeste werk zit in het snijden van de ingrediënten. Gebruik als het even kan kipdijfilets. Die zijn iets vetter, maar daardoor zachter en malser dan gewone kipfilets. En laat dat nu perfect zijn als je kip in de oven bereidt. 

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch