1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke cheesecake met paasdecoratie

Feestelijke cheesecake met paasdecoratie

Feestelijke cheesecake met paasdecoratie

Gemiddeld

30Min

60Min

11 Personen
180 g digestives
90 g roomboter, ongezouten + extra om in te vetten
800 g roomkaas naturel
130 g kristalsuiker 
8 g vanillesuiker (1 zakje)
3 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
1 el citroenrasp 
100 g luxe paaschocolade naar keuze
8 dragee eitjes
6 lentekoekjes
Mail recept

Wat moet je doen?


De cheesecake moet één dag of avond van te voren gemaakt worden om een lekkere vochtige structuur te krijgen.  

Stap 1
Verwarm de oven voor op 140 graden. 

Stap 2
Vet een cakevorm in met boter en bedek zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier. Zorg dat er nog een stuk bakpapier over de lange zijkanten hangt, zodat je dit later kunt gebruiken om de cheesecake uit de vorm te tillen. 

Stap 3
Breek de digestives in grove stukken en maal in een keukenmachine of met behulp van een deegroller tot een fijn kruim. Smelt in een klein pannetje de boter. Meng de gemalen digestives met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de cakevorm. Druk met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een klein drinkglas aan tot een gelijke bodem. Zet de vorm in de koelkast. 

Stap 4
Doe de roomkaas met de suiker en vanillesuiker in een grote mengkom. Klop luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en voeg pas een volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg nu ook de citroenrasp toe en meng kort. 

Stap 5
Haal de cakevorm uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel over de vorm. Zet de cakevorm in de oven en bak 50 tot 60 minuten in de oven. De bovenkant mag licht verkleuren en nog een klein beetje wiebelen.

Stap 6
Haal de cheesecake uit de oven en laat op kamertemperatuur komen. Bedek met aluminiumfolie en laat een hele nacht in de koelkast opstijven.

Stap 7
Haal de cheesecake uit de vorm en verwijder voorzichtig het bakpapier. Zet voorzichtig op een mooie schaal of houten plank. Let op: de bodem kan nog bros zijn, dus ga zo voorzichtig en tegelijkertijd zo snel mogelijk te werk.  

Stap 8
Decoreer nu de taart met de luxe paaschocolade, dragee eitjes en de paaskoekjes. Eet smakelijk!

Budgettip: dit gerecht kost ca. 1,44 per persoon.

Tip

Een klassieke New York cheesecake bestaat uit een paar ingrediënten, waaronder koekjes, roomboter en roomkaas. Meestal wordt ook nog citroenrasp toegevoegd voor een iets rijkere smaak. De cheesecake wordt gebakken en wordt daardoor nog voller van smaak. Soms gebeurt het dat de bovenkant scheurt. Dat is los van de looks niet erg en zegt niets over de smaak. Dit recept gebruikt de New York cheesecake als basis en combineert die met verschillende soorten paaschocolade en paaskoekjes. Het resultaat is een prachtige cheesecake met feestelijke (en eetbare) versiering. Als dit geen succes is tijdens Pasen…

Feestelijke cheesecake met paasdecoratie


Cheesecake behoort tot de populairste taartsoorten die er zijn. De combinatie van een smeuïge, romige vulling en een bodem van koekjes met gesmolten boter is er een uit duizenden. Tel daarbij het frisse van de roomkaas op en er staat een winnaar voor je neus. 

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch